Speltips Frankfurt – Rangers 18/5: Final i Europa League

Martin Efvergren Publicerat: 18 May 2022

Eintracht Frankfurt och Glasgow Rangers gör upp i finalen av Europa League. Matchen spelas onsdagen den 18 maj 2022 med avspark kl 21:00 i Sevilla.

Frankfurt – Rangers

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Eintracht Frankfurt säsong i Bundesliga blev ingen succé, men det har man däremot gjort i Europa League. Det tyska ligaspelet avslutades den gångna helgen där Frankfurt spelade 2-2 borta mot Mainz och den poängen gjorde att man slutade på en elfte plats i tabellen.

Eintracht Frankfurts framfart i Europa League har dock vägt upp för den lite mindre lyckade säsongen i Bundesliga. I gruppspelet gick man obesegrade med tre segrar och tre kryss. Det räckte för att vinna gruppen före Olympiakos, Fenerbahce och Antwerpen.

I slutspelet har man sedan slagit tre mycket starka motståndare i Real Betis, Barcelona och senast West Ham. I semifinalen vann man både hemma och borta mot de sistnämnda och faktum är att man alltjämt är obesegrade i den här turneringen.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

Glasgow Rangers säsong i ligaspelet är, precis som Frankfurts, en smärre besvikelse. De lyckades inte försvara sin ligatitel i Premiership utan det blev ärkerivalerna Celtic som vann med fyra poängs marginal.

Rangers avslutade säsongen med tre raka segrar i ligan, men det räckte alltså inte. I Europa League har man inte gått fram med samma självklarhet som Frankfurt, men man har tråcklat sig vidare på ett imponerande sätt. I gruppspelet slutade man tvåa efter Lyon och därefter har man slagit ut Borussia Dortmund, Röda Stjärnan, Braga och RB Leipzig.

Gio van Bronckhorsts manskap har alltså slagit ut två tyska lag som med marginal slutade före Eintracht Frankfurt i Bundesliga. Det är, trots det, Frankfurt som gäller som knappa favoriter hos spelbolagen inför den här Europa League-finalen. Ett rakt spel på tyskarna ger omkring 2.30 gånger insatsen.

Eintracht Frankfurt har gått obesegrade genom hela turneringen och man har goda minnen från spel på spansk mark då den här finalen spelas i Sevilla. Deras supportrar ägde Camp Nou i kvartsfinalen och dessförinnan slog man ut Sevilla-laget Real Betis.

Det är knapp fördel Frankfurt, men känslan är att det här kan gå åt båda håll. Jag räknar med att båda lagen kommer att satsa framåt med ambitionen att ta initiativet och det bör kunna borga för en mer öppen matchbild. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål till 1.70 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.70
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, onsdag 18 maj 2022
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: