Speltips HJK – Maribor 11/8: Tillknäppt

Martin Efvergren Publicerat: 11 August 2022

HJK Helsingfors leder med 2-0 inför returmötet mot NK Maribor i kvalet till Europa League. Matchen spelas torsdagen den 11 augusti 2022 med avspark kl 18:00.

HJK – Maribor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HJK Helsingfors åkte på en rejäl överkörning i bortamatchen mot Viktoria Plzen i CL-kvalet. Man föll då i det andra mötet med hela 5-0 och det var nog en nyttig läropeng man tog med sig.

Åtminstone kunde man prestera på en betydligt högre nivå då man tog sig an slovenska Maribor på bortaplan i kvalet till Europa League för en vecka sedan. Finländarna svarade då för en gedigen insats när man kunde vinna med 2-0 efter Bojan Radulovic gjort HJK:s andra mål.

Radulovic har fått stort förtroende hos de regerande finska mästarna. Det var också han som gjorde lagets enda mål på straff i ligamötet borta mot Oulu i söndags. Hemmalaget kunde dock kvittera till 1-1 i matchens slutsekunder.

Ett uddlöst Maribor

HJK Helsingfors är i delad ledning i den finska ligan efter att man spelat 18 matcher. Maribor är fyra omgångar in i den slovenska ligan och har endast tagit tre poäng så här långt.

De regerande mästarna Maribor har med andra ord fått en väldigt tung start på säsongen. De kommer nu till den här matchen med fyra raka förluster och totalt har man endast gjort ett mål på dessa matcher.

I kvalet till Champions League föll man med totalt 1-0 Sheriff. Detta efter att Moldaverna gjort dubbelmötets enda mål i den 88:e minuten av det andra mötet. Sedan dess har Maribor förlorat två raka ligamatcher och därtill en 2-0-förlust mot HJK i Europa League-kvalet förra veckan.

Uppförsbacken är nu brant för Max Watsons Maribor och det är HJK Helsingfors som gäller som favoriter att vinna även den här matchen. Ett spel på att hemmalaget vinner ger omkring dubbla insatsen tillbaka.

Maribor har framförallt haft problem med den offensiva leveransen och HJK är ett välorganiserat lag som bör ha goda möjligheter att stänga igen bakåt här. HJK kan inrikta sig på att kontrollera och vara täta i sin defensiv och det är de normalt sett skickliga på. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.68 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:00, torsdag 11 augusti 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: