Speltips Ludogorets – Roma 8/9: Karaktärstest

Axel Sjödin Publicerat: 8 September 2022

Bulgariska Ludogorets möter Roma i Europa Leagues första gruppspelsomgång under torsdagskvällen.

Ludogorets - Roma

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande bulgariska mästarna ställs mot de regerande Conference League-mästarna Roma under torsdagskvällen i ett intressant möte. Ludogorets är det lag som förväntas utmana Roma och Real Betis om avancemang till slutspelet, vilket inte lär bli lätt. Det är dock precis dessa hemmamatcher som de behöver ta poäng i för att lyckas.

Med tanke på att det är ett skakat Roma som kommer på besök så är det kanske inte heller en omöjlighet att plocka poäng. I Giallorossi hade en väldigt fin start på säsongen med tre vinster och ett kryss i de inledande fyra matcherna, men så i förra omgången så förlorade de borta mot Udinese med hela 0-4 och både ledarskap och deras eventuella titelambitioner blev ifrågasatta direkt.

Sans och balans är sällan förknippat med den italienska huvudstadsklubben och det är sällan som de befinner sig i det väldigt smala området mellan himmel och helvete i Rom. Det kommer att bli väldigt intressant att se hur Roma svarar på helgens förnedring och ifall de kan studsa tillbaka direkt.

De prioriterade knappast gruppspelet i Conference League högt i fjol, även om de tillslut skulle gå hela vägen och vinna titeln, men det hade inte sett bra ut för Mourinho om de misslyckades med att plocka tre poäng nu på torsdag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ludogorets är inte riktigt på samma nivå längre

För Ludogorets är såklart inte på i närheten av samma nivå som Roma är, trots att bulgarerna har härjat ute i Europa under 10-talet och satt käppar i hjulet för flera storklubbar. De bulgariska mästarna har dock tappat en del under senare år och är inte riktigt lika starka som många kanske kommer ihåg dem från tidigare upplagor av Europa- och Champions League.

I den inhemska ligan så står de dock fortfarande väldigt starka och har dominerat den bulgariska förstaligan under många år med elva raka ligatitlar i troféskåpet. De har också två färre matcher spelade än ligaledarna CSKA 1948 i nuläget och är återigen favoriter till att säkra titeln.

Men det krävs något annat för att rå på en klubb som Roma. Deras största hopp är förmodligen att Roma faller på eget grepp och inte prioriterar matchen tillräckligt högt. Men Roma har en del att bevisa och jag tror att de går in med inställningen att de ska vinna detta rätt bekvämt. För 2.43 gånger pengarna så spelar vi på att Roma vinner med -1,5 asian hos Expekt.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Roma -1,5 asian
Odds: 2.43
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:45
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: