Speltips Malmö – Sivasspor 18/8: Fördel av rutin

Axel Sjödin Publicerat: 18 August 2022

Malmö inleder sitt Europa League-playoff hemma på Eleda Stadion mot de turkiska cupvinnarna Sivasspor på torsdag.

Malmö - Sivasspor

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö kliver in i dubbelmötet som klara favoriter mot turkiska Sivasspor, trots att formen inte har varit den bästa under sommaren. MFF har lämnat mer att önska i såväl liga- som Europaspel, men får de bara sin fot in i gruppspelet så har de kanske tid att ändra på den saken i tid till att försöka ta sig vidare till ett eventuellt slutspel.

Spelet har inte märkbart förändrats sedan Milos Milojevics uttåg ur klubben för knappt en månad sedan och Malmö når fortfarande inte riktigt upp till den nivå vi kan förvänta oss av det spelarmaterial de besitter. Augusti har innehållit en förlust borta mot Sirius och två lite krampaktiga matcher mot Dudelange, som de dock bekvämt tog sig vidare från.

De var tillbaka i vinnarspåret i allsvenskan i helgen åtminstone då de körde över Sundsvall och vann bekvämt med 3-1. Med tanke på hur bedrövliga Sundsvall har sett ut så ska man kanske inte dra för stora växlar av det dock.

MFF borde i alla fall sitta på betydligt mer rutin i dessa sammanhang än vad deras turkiska gäster gör och ska kliva in som favoriter även om formen inte har varit den bästa. Hemma på Eleda Stadion är det viktigt att de får en bra start på dubbelmötet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ingen övertygande säsongsöppning för Sivasspor

Sivasspor är inte direkt bortskämda med Europaspel, men vann något överraskande den turkiska cupen under förra säsongen. De stötte dock inte på några topplag på deras väg till titeln då lag som Galatasaray, Fenerbahce och Besiktas alla föll på annat håll. De slutade på tionde plats i turkiska Süper Lig förra säsongen och tillhör inte direkt ligans topplag.

Även den här säsongen har inletts lite sisådär utan en vinst på deras tre första matcher. De föll hårt med 0-4 mot Trabzonspor i supercupen och har inlett ligan med ett kryss och en förlust utan att möta särskilt tufft motstånd.

Malmö möter således knappast något formtoppat lag och borde verkligen ha en bra chans att ta sig vidare till gruppspelet. Men vi såg också hur de såg ut mot Zalgiris Vilnius i Champions League-kvalet och de har egentligen inte imponerat i någon match ute i Europa hittills i år.

Oddsen på Malmö känns därmed lite väl låga då de fortfarande inte har övertygad, men överspelet ser lockande ut för 2.05 hos Lucky Sports då Malmö har haft en del problem med att hålla nollan samtidigt som Sivasspor i sin tur har släppt in åtta mål på sina tre första matcher.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: