Malmö Göteborg 12 september 2016

Speltips Malmö – Union Berlin 6/10: Måstematch

Båda lagen är pressade att plocka tre poäng ifall de vill nå ett avancemang då Malmö tar emot Union Berlin.

Både Malmö och Union Berlin står utan poäng efter två spelade omgångar i gruppen och inget av lagen har råd att förlora ifall de vill ha någon chans på avancemang. Med sex poäng upp till Braga och Union Saint-Gilloise är det tre poäng som gäller nu på torsdag.

På förhand så var Union Berlin kanske räknat som det svåraste motståndet i gruppen, men Malmö kanske trots allt har en chans ifall tyskarna nu prioriterar bort Europaspelet något. MFF:s säsong har verkligen inte varit övertygande såhär långt ifall man jämför med den svenska storklubbens höga standard, men de verkar ha vaknat till liv något sedan tränarbytet.

Med Åge Hareide återkomst till tränarbänken så har vi kunnat se en annan energi i Malmö som saknats under stora delar av säsongen. De har sett bra ut under perioder i matcher, men sällan över 90 minuter. Nu har de i alla fall börjat plocka poäng igen i allsvenskan med sju på deras tre senaste och lär vara väldigt nöjda med en eventuell tredjeplats i gruppen i nuläget.

De imponerade dock inte nämnvärt mot Hammarby i helgen i en rätt chansfattig men välspelad match där gästerna såg snäppet vassare ut. Det bådar inte riktigt gott inför mötet mot Union Berlin som definitivt är en tuffare motståndare.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dags för Union Berlin att lägga in en ny växel i Europa

Union Berlin har varit Bundesligas stora positiva överraskning såhär långt och toppar fortfarande den tyska ligan efter åtta spelade omgångar. De är en uppstickare som säsong efter säsong verkar bygga ett starkare lag, trots begränsade resurser, vilket är en beundransvärd bedrift.

De åkte dock på sin första förlust för säsongen i lördags då de föll med 0-2 borta mot Eintracht Frankfurt. Hemmalaget drog på sig ett rött kort i den 68:e, men Union kunde inte utnyttja sin chans att reducera trots en man mer.

Trots den fina säsongsinledningen i ligan så har det inte gått lika bra ute i Europa med två raka 0-1-förluster mot de övriga två lagen i gruppen. Man skulle kunna tänka att de kanske lägger Europaspelet åt sidan när det går såhär bra i ligaspelet, men det är inte en realistisk förhoppning om att de skulle kunna gå för någon titel ändå och jag tror inte att de kommer att släppa chansen att ta tre poäng mot gruppens svagaste lag i form av Malmö.

Tyskarna är ett bättre lag och även om Malmö har visat prov på förbättring så kommer det att bli tufft att ta poäng på torsdag. För 2.08 gånger pengarna hos Lucky Sports så spelar vi därmed också på att Union Berlin vinner detta.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Union Berlin vinner
Odds: 2.08
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:45
TV: 
Stream: 

Jämför odds: