unibet kampan vm 2018 29 juni

Speltips Porto – Lyon 9/3: Jämna förutsättningar

FC Porto och Olympique Lyon drabbar samman i det första mötet i åttondelsfinalen av Europa League. Matchen spelas onsdagen den 9 mars 2022 med avspark kl 18:45.

Det var en jämn fight hela vägen mellan FC Porto, Atletico Madrid och AC Milan i Champions Leagues gruppspel. För Portos del blev det till slut en tredjeplats efter Liverpool och Atletico och därmed väntade en chans att spela vidare i Europa League.

Porto ställdes då mot Lazio i en sextondelsfinal som blev väldigt jämn och underhållande. Portugiserna vann först hemmamötet med 2-1 och kunde för två veckor sedan säkra avancemang efter att mötet i Rom slutat 2-2.

Porto kommer nu till den här åttondelsfinalen med god form. Sedan förlusten i den sista gruppspelsmatchen i CL mot Atletico Madrid har man radat upp 18 raka matcher utan förlust. Av dessa har man kryssat tre och vunnit 15. Därmed har man också skaffat sig en serieledning i den portugisiska ligan med sex poängs marginal ner till tvåan Sporting.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Knapp fördel Porto

Olympique Lyon har en motig säsong bakom sig i Ligue 1. Inför säsongen var man, i vanlig ordning, topptippade men just nu ligger man bara på en nionde plats.

I Europa League har det dock gått desto bättre för Peter Boszs manskap. I en grupp tillsammans med Rangers, Sparta Prag och Bröndby gick Lyon obesegrade. Av sex matcher vann man fem och spelade en oavgjord. Därmed vann man gruppen överlägset och blev direktkvalificerade för den här åttondelsfinalen.

Förutsättningarna inför det här mötet är jämna. Hos spelbolagen är det generellt helt jämnt mellan lagen i fråga om vilket lag som kommer gå vidare. Inför den här matchen gäller emellertid Porto som favoriter då ett spel på hemmalaget ger omkring 2.07 gånger insatsen.

Ser vi till vad Olympique Lyon har presterat i ligaspelet är det fördel Porto. Ser vi till Lyons lag på pappret så är det en underprestation och i Europa har man visat att man håller hög nivå.

Jag håller ändå Porto som favoriter att ta sig vidare här, men det lär bli en jämn batalj. Portos dubbelmöte mot Lazio blev ganska målrikt, men här tror jag att, framförallt, det första mötet kommer bli en lite mindre öppen historia.

Det har gjorts under 2.5 mål i 10 av Lyons 12 senaste matcher och jag tror på ett mer defensivt inriktat bortalag här. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) totalt till 1.67 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.67
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 9 mars 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: