Speltips Roma – HJK Helsingfors 15/9: Inget snack

Axel Sjödin Publicerat: 15 September 2022

De två förlorarna i den första omgången i grupp C ställs mot varandra då Roma möter HJK under torsdagen.

Roma - HJK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen står utan poäng inför den andra omgången av Europa Leagues gruppspel då de förlorade sina respektive öppningsmatcher. För HJK:s del så var det helt förväntat mot den spanska storklubben Real Betis, medan det för Roma kom som en överraskning mot bulgariska Ludogorets.

Roma har haft en bra säsongsinledning på det hela taget och är bara en poäng bakom serieledande Napoli efter sex spelade omgångar i Serie A. Men trots att poängskörden har varit god så har det trots allt uppenbarats en del brister i Roma redan som gör det svårt att på riktigt se dem som en titelkandidat i denna väldigt öppna säsong nere i Italien.

I förrförra omgången förlorade de nämligen mot Udinese med 0-4 i en rentav pinsam uppvisning från I Giallorossi, detta följdes upp av en 1-2-förlust borta mot Ludogorets bara några dagar senare. De studsade tillbaka nu i helgen mot Empoli, i en långt ifrån övertygande seger, och det är fortfarande inte helt lätt att sätta fingret på var man har detta Roma.

José Mourinho är utan tvekan en oerhört duktig cuptränare, vilket han inte minst visade förra säsongen då Roma kammade hem Conference League-titeln, men gruppspelet såg inte särskilt övertygande ut då och kommer kanske inte göra det nu heller.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HJK hade ingen chans mot Real Betis reserver

Deras finska motståndare kommer dock att få det väldigt svårt att ha någonting att sätta emot på torsdag. Roma hade förvisso väldiga problem med nordiskt motstånd förra säsongen i form av Bodö/Glimt som de inte lyckades besegra på sina tre första försök, men HJK håller också en lägre nivå och då Roma förlorade sitt första möte så lär de nog inte lämna något åt slumpen här.

HJK förlorade som sagt också sitt öppningsmöte då Real Betis gästade Sonera Stadium förra veckan i en match som slutade 2-0 i spanjorernas favör. De spanska gästerna hade inte en enda spelare på plan som startade i det tuffa mötet mot Real Madrid helgen tidigare, men trots att finnarna fick möta en reservuppställning så var det inget snack om vilket lag som var bättre på plan.

Även om Roma inte sett helt övertygande ut ännu så får man ändå säga att deras försvarsspel i regel har sett bra ut under Mourinho, med undantag för Udinese-matchen. HJK såg också uddlösa ut mot Real Betis och jag tror att Roma kommer att kunna spika igen hemma på Olimpico i en kontrollerad seger. Vi spelar därmed på att Roma vinner utan att släppa in mål för 1.60 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Roma vinner mot noll
Odds: 1.60
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: