Speltips Sivasspor – Malmö 25/8: Ska säkra Europaspel

Axel Sjödin Publicerat: 25 August 2022

Malmö åker ned till Turkiet under torsdagskvällen för att försöka säkra sin plats i Europa League-gruppspelet.

Sivasspor - Malmö

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppningsmötet hemma i Skåne slutade med en bekväm vinst för de regerande svenska mästarna. Malmö stod för sin första riktigt stabila insats ute i Europa för säsongen då de besegrade Sivasspor med klara 3-1 förra veckan, även om det var långt ifrån utsålt på Eleda Stadion.

MFF har inte haft någon fantastisk säsong hittills och varken Milos Milojevic eller Andreas Georgsson verkar få ut det vi förväntar oss av den trupp som Malmö besitter. Med elva omgångar kvar att spela av allsvenskan så befinner de sig på femte plats, sju poäng bakom serieledande Häcken. Även om Malmö aldrig ska räknas bort från guldstriden så ser det inte särskilt troligt ut att de ska lyckas försvara sin titel i nuläget.

I helgen åkte de på ännu ett poängtapp då de gästade Mjällby på Strandvallen i en match som slutade 1-1. Hemmalaget tog ledningen, men därefter tog Malmö över matchen och kunde kort därefter kvittera och försöka jaga ett ledningsmål som aldrig kom. Malmö glänste till ibland, men har haft svårt att göra det regelbundet under säsongen.

Deras rutin i Europasammanhang bör dock ge dem en klar fördel inför returen, utöver deras tvåmålsledning. Säkrar de gruppspel i Europa League så är redan mycket av säsongen räddad för MFF:s del.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sivasspor tillhör inte den turkiska toppen

Det turkiska hemmalaget är i en tuff sits inför returen. Den turkiska säsongen har precis inletts och där har Sivasspor ännu inte lyckats ta sin första vinst, trots delvis överkomligt motstånd. Det har hittills blivit två kryss och en förlust och de kommer att behöva växla upp rejält ifall de ska kunna vända tvåmålsunderläget mot Malmö på torsdag.

Den turkiska ligan är klart bättre än den svenska, men Sivasspor hamnade också först på tionde plats i tabellen förra året. De lyckades kvala in till Europa genom en väldigt överraskande cupvinst där de lyckades undvika topplagen hela vägen. Sivasspor är med andra ord ingen klubb som är vana vid Europaspel och det kan mycket väl vara det som avgör i situationer som dessa.

De var på intet sätt utspelade i Malmö, men MFF var det bättre laget och hade också klart mer spets. Skåningarna lär på inget sätt slappna av med tanke på vad som står på spel och de är också svaga favoriter att vinna även i returen. Malmö har först och främst vikt ned sig mot svagare motstånd där de har varit väldigt klara favoriter, MFF vilade också ett par spelare mot Mjällby i helgen och jag tror att de är väl rustade för att spika igen det här dubbelmötet. Vi spelar därmed på att Malmö vinner för 2.37 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö vinner
Odds: 2.37
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream:  MFF Premium Play

Jämför odds: