Speltips Union Saint-Gilloise – Malmö 15/9: Tufft läge

Axel Sjödin Publicerat: 15 September 2022

Malmö är klara underdogs då de gästar den belgiska succéklubben Royale Union Saint-Gilloise under torsdagen.

Union Saint-Gilloise - Malmö

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det kommer inte att bli en lätt uppgift för Malmö att lyckas ta sina första poäng i Europa League-gruppspelet då de reser ner till Belgien på torsdag. Union Saint-Gilloise har inlett med en seger och gäller som klara favoriter på hemmaplan då de regerande svenska mästarna kommer på besök.

Union SG tog den belgiska ligan med storm under fjolårssäsongen då de som nykomlingar toppade ligan under den ordinarie säsongen och tillslut hamnade tvåa efter mästerskapsomgången. De kom alltså från ingenstans och gjorde succé i fjol, vilket de verkar ha lyckats bygga vidare på även i år.

Det kommer dock inte att vara lika lätt att utmana om topplaceringarna när de nu behöver balansera liga- och Europaspel jämte varandra, och de återfinns också först på sjunde plats i tabellen i den belgiska ligan. Men de inledde i alla fall sitt Europaspel med en tung 1-0-vinst borta mot Union Berlin och har nu chansen att följa upp det mot den förväntade gruppjumbon Malmö.

Belgarna lär inte spara på krafterna på torsdag då det knappast har varit en klubb som varit bortskämda med Europaspel. Den gamla belgiska storklubben spelar nämligen sin första säsong i högstaligan sedan 1972.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö borde ha mer att ge

För Malmös del så har det inte varit särskilt mycket som har gått rätt på senaste, och de är nog helt uträknade från guldstriden i nuläget. Nu gäller det att försöka knipa en Europaplats inför nästa säsong och samtidigt försöka göra något av gruppspelet där de har inlett med en förlust mot Braga med 0-2.

Portugiserna var det klart bättre laget senast, även om Malmö lyckades skapa en del vassa chanser. MFF har varit inne i en tung svit i ligan där de inte har tagit många poäng under hösten, men helgens möte mot Norrköping kanske ingav lite hopp i alla fall. De stod för en stark vändning och vann med 2-1 tillslut, vilket Malmösupportrar inte har varit bortskämda med i år.

Vi får se ifall Åge Hareide kan väcka liv i detta Malmö som borde ha mycket mer att ge än vad de visat, men förlorar de också nere i Belgien så kommer det att bli väldigt tufft att avancera. Som bäst får de hoppas på en tredje plats och Conference League förmodligen i så fall. Vi spelar i alla fall på att båda lagen gör mål här för fullt godkända 2.08 gånger pengarna hos Lucky Sports då Union SG bara har hållit nollan i en av sina åtta senaste matcher.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.08
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: