24 august 2017 Athletic Bilbao Panathinaikos speltips Europa League playoff

Speltips Athletic Bilbao – Villarreal 30/10: Nedåtgående formkurvor

Athletic Club ställs inför ytterligare ett tufft prov då Villarreal kommer på besök i kampen om vilket lag som kan haka på i toppen.

Båda lagen står på 18 poäng vardera inför söndagens möte och har chansen att knappa in på Real Betis och Real Sociedad som båda möter varandra bara timmar efter den här matchen. Athletic Club är inne i en tuff period och deras fina säsongsinledning är farligt nära att slinka ur händerna på dem.

Från att ha varit ligatrea bakom Real Madrid och Barcelona så har Athletic Club, efter fyra matcher utan vinst, fått se sig bli omkörda av flera konkurrenter. Nu är de på sjätte plats i La Liga och det känns högst tveksamt att de kunna lyckas återta förlorad mark i tabellen.

Spelschemat när det gick bra var nämligen förhållandevis lätt jämfört med vad det har varit under de senaste omgångarna och förra helgen så togs de ned på jorden rejält på Camp Nou där de förlorade med klara 0-4 mot ett effektivt Barcelona.

Baskerna ställs nu inför ännu ett toppmöte där de riskerar att halka ned både en och två placeringar i ligan ifall det inte skulle gå vägen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Villarreal har inte lyckats stå upp mot topplagen

De gula ubåtarna var en av de klubbar som befarades kunna utmana om en topp fyra-position i år, men det har inte riktigt gått enligt planerna för Unai Emerys Villarreal hittills. De är dock fortfarande i kontakt med klubbarna ovanför dem och är bara fyra poäng bakom fjärdeplacerade Real Sociedad inför omgången.

Resultaten i ligaspelet har varit blandade, men sedan deras imponerande skalp mot Atlético Madrid borta på Wanda Metropolitano i slutet av augusti så har de haft begränsat med framgångar mot andra topplag. Ett kryss mot ett skakigt Sevilla och förluster mot Real Betis, Real Sociedad och Barcelona kan de inte vara särskilt nöjda med.

De har hållit sig flytande genom att slå sämre lag, samtidigt som de parallellt med ligaspelet har hunnit säkra en gruppseger i Conference League under tiden. Mot ett Athletic Club som inte riktigt har stått pall för de tuffa prövningarna hittills så kanske de kan plocka upp några viktiga poäng mot en annan toppkonkurrent, men det blir lättare sagt än gjort på det erkänt svårspelade San Mamés.

Villarreal har dessutom en del skador, inte minst på Gerard Moreno som har varit borta ett tag. Álex Baena är avstängd inför matchen samtidigt som Etienne Capoue och Alfonso Pedraza båda är tveksamma till spel. Athletic Club har varit betydligt starkare hemma och därmed så känns det raka hemmaspelet för 2.25 hos Lucky Sports som ett bra val inför matchen.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Athletic Club vinner
Odds: 2.25
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:30
TV: 
Stream: 

Jämför odds: