FC Barcelona

Speltips Barcelona – Athletic Bilbao 23/10: Toppmöte på Camp Nou

Söndagens La Liga avslutas med ett toppmöte mellan Barcelona och Athletic Club på Camp Nou.

Barcelona lyckades studsa tillbaka efter en tuff vecka och har nu siktet inställt på att hänga på Real Madrid i tabellen fram till VM-uppehållet. Athletic Club har i sin tur imponerat stort under säsongsinledningen, men verkar ha tappat lite fart och har börjat dala i tabellen.

Tre mål mot noll insläppta var ett klart och tydligt besked från Barcelona att de inte skulle låta sig skakas av matcherna mot Inter och förlusten i El Clásico mot Real Madrid. Det var inget snack om saken mot de gula ubåtarna som städades undan redan i första halvlek efter en dominant uppvisning av Barcelona.

Mot sämre motstånd så har Blaugrana skött sig utmärkt i höst, och bortser man från säsongens enda förlust i ligan mot Real Madrid så har de 23-1 i målskillnad i de övriga nio matcherna, vilket målar upp en rätt klar bild av deras dominans.

Athletic Club är i vanlig ordning ett lag som är svårt att slå och svårt att få hål på, men hemma på Camp Nou i en situation där de är pressade att få med sig resultat i ligan så borde de verkligen vinna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Athletic Club har börjat dala något

Baskerna flög upp som en raket i tabellen efter att ha vunnit fem av sina sju öppningsmatcher i La Liga. Detta var dock mestadels mot ganska överkomligt motstånd och det är först nu som de har börjat testas på riktigt. Att de skulle behålla sin tredjeplats i tabellen var det nog ingen som trodde, men kanske kan de faktiskt sno åt sig en plats ute i Europa om de fortsätter att spela såhär.

I deras tre senaste matcher så har de dock bara fått med sig två poäng efter kryss mot Sevilla och Getafe och en förlust med 0-1 hemma mot Atlético Madrid. Det har gjort att de redan har dalat ner till sjätte plats i tabellen, men spelmässigt så har det inte sett dumt ut och de borde nog ha kunnat få med sig mer med tanke på de fina lägen som de har missat i sina senaste matcher.

Men Barcelona på Camp Nou blir en väldigt svår match att försöka vända den poängfattiga utvecklingen i. Ett offensivt vasst Barcelona kommer nog inte att riskera något här och jag tror att de vinner med ett par bollars marginal. Därmed spelar vi också på att Barcelona vinner med -1,5 asian för 2.48 hos Bethard.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona -1,5 asian
Odds: 2.48
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: