Speltips Barcelona – Elche 17/9: Storfavoriter

Martin Efvergren Publicerat: 17 September 2022

FC Barcelona är stora favoriter när man gästas av ett Elche CF som inlett säsongen i La Liga svagt. Matchen spelas lördagen den 17 september 2022 med avspark kl 16:15.

Barcelona – Elche

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Barcelona var ute efter revansch mot FC Bayern sedan man blivit, mer eller mindre, förnedrade två gånger om förra säsongen. Att det var ett betydligt bättre Barca med Robert Lewandowski i spetsen som vi fick se rådde det inga tvivel om. Likväl slutade det hela med en 2-0-förlust som indikerar att alla bitar ännu inte är plats i Xavis miljardbygge.

Efter en imponerande säsongsinledning i La Liga var tisdagens möte mot Bayern Munchen det första riktiga testet. I första halvlek var Barcelona det bättre laget, men man lyckades inte förvalta sina chanser. Istället fick man sig en läxa i den andra halvleken där hemmalaget visade sin effektivitet.

Förlusten till trots var detta sannolikt en väldigt nyttig match för det här, till stora delar, nykomponerade laget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Barcas defensiva förbättring

Elche slutade på en 13:e plats i La Liga förra säsongen då man klarade sig från nedflyttning med endast fyra poängs marginal. Francisco Rodriguez tog över laget i november och kunde alltså till slut säkra kontraktet.

Den här säsongen har man återigen inlett svagt och läget är redan något pressat för Francisco och hans manskap. Efter fem spelade matcher har man bara skrapat ihop en poäng och man har släppt in fyra mål i de båda senaste matcherna. Förra helgen föll man med 4-1 hemma mot Athletic Bilbao och dessförinnan blev det förlust med 4-0 borta mot Villarreal.

Förra säsongen stod Elche upp på ett bra sätt i båda mötena mot Barcelona. På Camp Nou blev det bara 3-2 till hemmalaget och vårens möte i Elche slutade 2-1 till gästerna. I båda matcherna kom Barcas avgörande mål i slutminuterna.

Den här säsongens upplaga av Barcelona håller emellertid ett annat snitt. De har ju förstärkt i alla led, men kanske har den främsta kvalitetshöjningen skett vad gäller försvarsuppsättningen. Det faktum att man bara har släppt in ett enda mål i La Liga så här långt talar för den saken. Därtill gjorde man, trots förlusten, en stark försvarsinsats även mot FC Bayern.

Bäst spelvärde finner jag därför i att Barcelona vinner och att man håller nollan i den här matchen. Det spelas till 1.67 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona vinner & håller nollan
Odds: 1.67
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:15, lördag 17 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: