Speltips Barcelona – Rayo Vallecano 13/8: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 13 August 2022

Storsatsande FC Barcelona är stora favoriter när man tar emot Rayo Vallecano i premiäromgången av La Liga. Matchen spelas lördagen den 13 augusti 2022 med avspark kl 21:00.

Barcelona – Rayo Vallecano

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FC Barcelona har under sommaren öppnat den plånbok som borde vara tom. Spelare som Lewandowski, Christensen, Kessie, Raphina och Koundé har förstärkt en redan stark trupp och siktet är förstås inställt på att putta ner de regerande mästarna Real Madrid från tronen. Det ska dock sägas att Kessie och Christensen ännu inte har blivit registrerade för spel i La Liga.

Xavi tog rodret efter Ronald Koeman i november och då hade man halkat efter i tabelltoppen. Successivt kunde man sedan hitta en stabilitet som gjorde att man kunde knipa andraplatsen. Avståndet upp till Real Madrid var emellertid hela 13 poäng.

Under försäsongen har det också sett lovande ut. Även om man inte ska dra några större växlar var träningsmatcher så var nog ändå 1-0-segern mot Real Madrid i slutet av juli viktig för detta Barca.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Full fart framåt

Rayo Vallecano från Madrid var nykomlingar i La Liga förra säsongen och man inledde säsongen väldigt piggt. Under hösten huserade man uppe i toppskiktet av tabellen, men den nivån kunde man inte bibehålla under våren. Poängskörden blev då allt skralare och till slut landade man på en 12:e plats.

På transferfronten har det varit lugnt och tränare Andoni Iraola kan, i stort sett, bygga vidare med samma spelartrupp. Två förstärkningar har hämtats in i Lejeune från Alaves och Camello från Atletico Madrid, båda på låneavtal.

Barcelona gäller nu som stora favoriter inför den här premiärmatchen. Ser vi till förra säsongens möten så finns det dock anledning att utfärda en skrällvarning. Detta då Rayo Vallecano gick segrande från båda mötena med 1-0, senast på Camp Nou i slutet av april.

Rayo Vallecanos utveckling förra säsongen pekade inte åt rätt håll och det är inte otänkbart att den här andra säsongen kan bli en tuffare utmaning. I den här matchen tror jag i alla fall att man kommer få det svårt att räcka till.

Jag räknar med ett heltänt Barca som kommer ösa på framåt med all den kvalitet man besitter. Mitt spel blir att Barcelona gör över 2.5 mål till 1.83 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona över 2.5 mål
Odds: 1.83
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, lördag 13 augusti 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: