Speltips Cadiz – Athletic Bilbao 29/8: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 29 August 2022

Ett Cadiz som hittills kammat noll gästas av Athletic Bilbao i den tredje omgången av La Liga. Matchen spelas måndagen den 29 augusti 2022 med avspark kl 20:00.

Cadiz – Athletic Bilbao

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cadiz CF kommer från en säsong där man, med nöd och näppe, lyckades säkra ett nytt kontrakt i La Liga. Man slutade då på en 17:e plats, endast en poäng ovanför nedflyttningsplats.

Tränare Sergio tog över laget i januari och lyckades alltså rädda kvar klubben i La Liga. Av säsongsinledningen att döma kan man komma att få det tufft även den här säsongen.

Man inledde visserligen med en helt okej insats hemma mot Real Sociedad, men man förblev mållösa när La Real vann med 1-0. Förra helgen hade man sedan domsluten mot sig då Osasuna vann med 2-0 efter att ha gjort båda målen på straff. Därtill blev Alarcon utvisade med cirka kvarten kvar och missar därmed den här matchen.

Cadiz får det tufft

Athletic Club de Bilbao är en unik klubb och är det något som deras baskiska modell har inneburit så är det stabilitet. Förra säsongen bar det nästan till en Europaplats då man slutade på åttonde plats.

Athletic Bilbao är svårslagna och det är den trygga defensiven som är grunden till detta. Så har man även inlett den här säsongen då man efter två matcher står på fyra poäng och noll insläppta mål.

Premiärinsatsen var dock lite av en besvikelse då man spelade 0-0 hemma mot Mallorca. Förra helgen kunde man sedan höja sig och vinna med 1-0 hemma mot Valencia.

Förra säsongen var det jämt när Cadiz och Athletic Bilbao möttes då båda lagen vann sina respektive bortamatcher. Senast man möttes var i Cadiz i april då gästerna vann med 3-2.

Cadiz har inte fått den start man behöver. Räknar vi in träningsmatcherna inför säsongen har man nu fem raka förluster och har endast gjort ett enda mål på dessa matcher. Mycket talar för att de går en tuff säsong till mötes och tufft tror jag även man får det i den här matchen.

Kontinuiteten i Athletics verksamhet är en stor fördel och ofta ger det dem ett försprång under hösten när många andra lag har byggt om sina trupper. De är dock inte lika bra borta som hemma, men jag tror ändå att man har goda chanser till tre poäng här. Mitt spel blir en rak tvåa, att Athletic Bilbao vinner till fina 2.25 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao vinner
Odds: 2.25
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00, måndag 29 augusti 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: