Speltips Cadiz – Barcelona 10/9: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 10 September 2022

Den mållösa jumbon Cadiz CF gästas av FC Barcelona i den femte omgången av La Liga. Matchen spelas lördagen den 10 september 2022 med avspark kl 18:30.

Cadiz – Barcelona

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cadiz klarade sig, med och näppe, kvar i La Liga förra säsongen. Man slutade då på 17:e plats med endast en poängs marginal ovanför nedflyttningsstrecket. Av säsongsinledningen att döma ser man nu ut att gå en ny, tuff säsong till mötes.

Efter fyra spelade omgångar har Cadiz kammat noll. Därtill har man inte gjort ett enda mål. Förra fredagen föll man med 3-0 borta mot Celta Vigo och dessförinnan blev det förlust med hela 4-0 hemma mot Athletic Bilbao.

Sergio tog över Cadiz i januari och kunde alltså till slut rädda kvar klubben i La Liga. Den här inledningen var dock inte vad han eller laget behövde och läget börjar nu bli pressat.

Cadiz har problem

FC Barcelona har spenderat miljarders miljarder som ingen trodde fanns och Xavi förfogar nu över en trupp som osar av kvalitet. Resultaten har heller inte låtit vänta på sig då man kommer till den här matchen med fyra raka segrar och totalt 16 mål på dessa matcher.

Robert Lewandowski har redan hunnit göra fem ligamål varav ett kom i förra helgens bortamöte mot Sevilla. Barcelona visade då sin klass när man, utan större problem, kunde vinna med 3-0. I veckan mjukstartade även Champions League då man, programenligt, körde över tjeckiska Viktoria Plzen med 5-1.

Nu väntar så en ny match där man gäller som stora favoriter. Det mesta talar för en klar Barcelona-seger, men vi ska inte glömma att man hade stora problem mot just Cadiz de senaste två säsongerna. När lagen möttes i våras vann Cadiz med 1-0 på Camp Nou och höstens möte slutade mållöst. Därmed har Cadiz tagit två segrar och två kryss mot Barca på de fyra senaste mötena.

Cadiz plusstatistik mot Barcelona är förstås anmärkningsvärd, men jag har mycket svårt att se att den sviten inte bryts här. Xavi valde att rotera en del i startelvan i veckan och på tisdag väntar en rejäl prövning borta mot FC Bayern. Bredden som finns i truppen talar dock för att man har goda möjligheter att hantera det täta matchandet.

Underskattning från gästerna är det enda som talar för Cadiz här. Det faktum att Barca har haft så svårt mot Cadiz de senaste åren bör dock vara tändvätska nog. Mitt spel blir Barcelona -1.5 (asian handicap) till 1.70 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona -1.5 (asian)
Odds: 1.70
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, lördag 10 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: