Speltips Sevilla Athletic Bilbao

Speltips Cadiz – Sevilla 3/1: Botten mot toppen

Bottenlaget Cadiz ställs mot serietvåan Sevilla i den 19:e omgången av La Liga. Matchen spelas måndagen den 3 januari 2022 med avspark kl 21:15.

Cadiz har en motig höst bakom sig och när det nya året nu påbörjas ligger man näst sist i La Liga. Det är emellertid jämnt i bottenstriden och Cadiz är med sina 14 poäng, inför den 19:e omgången, bara en poäng från att kliva upp ovanför nedflyttningsstrecket.

Man avslutade också 2021 med en stark insats som gav mersmak då man spelade 0-0 borta mot Real Madrid innan juluppehållet. Dessförinnan hade man slagit ut Albacete ur Copa del Rey samt kryssat hemma mot Granada i La Liga.

Nu tar man emot ett Sevilla som befinner sig i den andra änden av tabellen. De har efter 18 spelade matcher tagit 38 poäng och innehar därmed andraplatsen i tabellen.

Sevilla avslutade 2021 med två tuffa matcher mot Atletico Madrid och Barcelona, båda på hemmaplan. Man besegrade de förstnämnda med 2-1 och spelade senast 1-1 mot Barca.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Sevilla

Precis som de flesta andra lag är även Cadiz och Sevilla drabbade av corona-smitta. Hos Sevilla lär, bland andra, En-Nesyri, Lamela och Navas saknas. Därtill är Koundé avstängd efter att ha blivit utvisad i mötet mot Barcelona. Cadiz har i sin tur Cala avstängd och lär därutöver sakna en sju, åtta spelare på grund av skador och sjukdomar, däribland Arzamendia, Lozano och Sobrino.

Ser vi till tabelläget är det förstås ingen tvekan om vilka som är favoriter inför den här matchen. Detsamma gäller om vi ser till inbördes möten. Förra säsongen besegrade Sevilla Cadiz med 3-1 borta och 3-0 hemma.

Alvaro Cerveras Cadiz är i stort poängbehov och kommer från en mycket solid försvarsinsats mot Real Madrid där man var ordentligt tillbaka pressade men visade karaktär då man lyckades kriga till sig ett kryss. Nu lär det krävas något liknande om det ska bli några poäng mot ett Sevilla som sett väldigt stabila ut hela säsongen.

Julen Lopeteguis manskap misslyckades visserligen att ta sig vidare i Champions League men i La Liga har man hållit en jämnhög nivå. Med sina blott 13 insläppta mål på 18 matcher är man bäst i serien och mot ett Cadiz som bara gjort 15 mål på 18 matcher bör man ha goda chanser att på nytt hålla nollan.

Viktige Jules Koundé saknas emellertid i Sevillas mittförsvar och den rådande situationen med en pandemi som fått ny kraft påverkar förstås förutsättningarna. Här kan finner jag ändå ganska god anledning att tro att Sevilla bör kunna lösa en trepoängare. Mitt spel blir att Sevilla vinner till fina 1.95 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sevilla vinner
Odds: 1.95
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:15, måndag 3 januari 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: