Speltips Celta Vigo – Cadiz 2/9: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 2 September 2022

Fredagskvällen bjuder på en match från La Liga där Celta Vigo gästas av ett Cadiz i stort poängbehov. Matchen spelas den 2 september 2022 med avspark kl 21:00.

Celta Vigo – Cadiz

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Celta de Vigo slutade på elfte plats i La Liga förra säsongen. Förväntningar inför den här säsongen är generellt att man kommer att fortsätta vara ett mittenlag.

De tre första matcherna pekar heller inte direkt i någon annan riktning. Celta inledde med att spela 2-2 hemma mot Espanyol i premiären. Detta efter att man tappat en 2-0-ledning i den andra halvleken. Därefter ställdes man på svåra prov då man föll med 4-1 hemma mot Real Madrid.

I förra fredagens bortamöte mot Girona kunde man så ta sin första seger efter en solid försvarsinsats. Celta höll då nollan och vann med 1-0 efter att Iago Aspas gjort sitt tredje ligamål för säsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cadiz är redan pressade

Cadiz kommer från en kämpig säsong där man, med och näppe, lyckades säkra kontraktet i La Liga. Man slutade då på en 17:e plats med en poängs marginal över nedflyttningsstrecket.

Tränare Sergio tog över laget i januari och lyckades alltså rädda kvar klubben i La Liga. Av säsongsinledningen att döma kan man komma att få det tufft även den här säsongen.

Cadiz har nu förlorat samtliga tre ligamatcher och ännu har man inte gjort ett enda mål. Efter knappa förluster mot Real Sociedad och Osasuna åkte man i måndags på en 4-0-förlust hemma mot Athletic Bilbao.

Förra säsongens möten mellan Celta Vigo och Cadiz var jämna. Senast de möttes slutade det mållöst och i höstas vann de sistnämnda hemma med 2-1.

Nu är emellertid Celta de Vigo favoriter och jag finner god anledning att tro på en hemmaseger. Cadiz gjorde det helt okej i de två inledande matcherna utan att få med sig någonting. Det är förstås tufft mentalt för ett lag som vet hur viktig varje poäng är för att överleva i La Liga.

Nu börjar redan läget bli pressat för Sergio och hans manskap och jag har svårt att se att man kommer att resa sig mot ett, på pappret, bättre Celta på bortaplan. Mitt spel blir därför en rak etta, att Celta Vigo vinner till 1.76 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Celta Vigo vinner
Odds: 1.76
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, fredag 2 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: