Speltips Celta Vigo – Real Madrid 20/8: Prövning för mästarna

Martin Efvergren Publicerat: 20 August 2022

Celta Vigo gästas av de regerande mästarna Real Madrid i den andra omgången av La Liga. Matchen spelas lördagen den 20 augusti 2022 med avspark kl 22:00.

Celta Vigo – Real Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Celta de Vigo kommer från en säsong i La Liga som gick både upp och ner. Man inledde svagt och tog bara en poäng på de fem första omgångarna. Därefter reste man sig under vintermånaderna, men föll tillbaka mot slutet av våren. Till slut landade man på en godkänd elfte plats i tabellen.

Den här säsongen bygger Eduardo Coudet vidare och man har i alla fall redan tangerade det antal poäng man hade efter fem omgångar förra säsongen.

Men det kändes säkerligen inte som någon framgång då man tappade en 2-0-ledning till 2-2 i premiären hemma mot Espanyol. Detta efter att gästerna kvitterat på straff på tilläggstid. Ett glädjeämne var emellertid att anfallsförvärvet från Frankfurt Goncalo Paciencia fick näta i sin tävlingsdebut för Celta.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Celta kan störa

Att överträffa alla förväntningar som tränare för Real Madrid är ingen enkel sak, men det är ändå vad man måste säga att Carlo Ancelotti lyckades med förra säsongen. Man vann ju som bekant både La Liga och Champions League den sistnämnda titeln var den stora bedriften. I La Liga kunde man dra fördel av att de övriga toppkonkurrenterna hade en mellansäsong.

Nu bygger man vidare utan några galacticos-förvärv och får nog räkna med tuffare konkurrens den här säsongen. Man har levererat i sina två första tävlingsmatcher för säsongen, men det började illa i ligapremiären borta mot Almeria. Man släppte då in 1-0 tidigt, men kunde höja sig andra halvlek och vända till seger med 2-1.

Ser vi till inbördes möten är det klar fördel Real Madrid mot Celta Vigo. De förstnämnda vann båda möten (2-1 borta och 5-2 hemma) förra säsongen och har därmed tolv raka matcher utan förlust av vilka man vunnit nio.

Real Madrid gäller också som relativt klara favoriter inför den här matchen, men jag känner mig inte helt övertygad om att man kommer bärga tre poäng här.

Det blev två målrikare möten lagen emellan förra säsongen och jag finner anledning att tro att det kan göras ett par mål även den här gången. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.68 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.68
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 22:00, lördag 20 augusti 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: