Speltips Getafe – Atletico Madrid 15/8: Fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 15 August 2022

Getafe tar emot Atletico Madrid i premiäromgången av La Liga. Matchen spelas måndagen den 15 augusti 2022 med avspark kl 19:30.

Getafe – Atletico Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Getafe kommer från en tuff säsong där man hamnade på efterkälken direkt och fick kämpa i motvind. Quique Sanchez Flores tog över tränarposten under hösten och kunde, med nöd och näppe, rädda kvar laget i La Liga. Till slut landade man på en 15:e plats med endast en poängs marginal ovanför nedflyttningsstrecket.

Defensivt gjorde man en helt okej säsong om man ser till att de släppte in relativt få mål. Det stora problemet var offensiven då man med sina 33 mål på 38 matcher var näst sämst i ligan. Av resultaten i träningsmatcherna inför den här premiären kvarstår det här problemet.

Truppen är, i stora delar, intakt men man har ett intressant nyförvärv i Borja Mayoral som man hoppas kunna bidra till en vassare offensiv.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atleti utmanar om ligatiteln

Förra säsongen blev inte riktigt vad Atletico de Madrid hade hoppats på. I ett försök att bli mer anfallsinriktade blev stabiliteten och den defensiva organisationen lidande. Till slut kunde man ändå knipa en tredjeplats och det får ända sägas vara ett godkänt resultat när lagen ovanför heter Real Madrid och Barcelona.

Till den här säsongen är, än så länge, Axel Witsel och Alvaro Morata de stora namnen att förstärka laget. I genrepet mot Juventus gjorde den sistnämnde tre mål mot sin gamla klubb när man med klara 4-0. Totalt sett har Atletico Madrid övertygat i träningsmatcherna och kommer från fyra raka segrar.

I förra säsongens möten mellan Getafe och Atletico Madrid var det Diego Simeones manskap som gick segrande i bägge. På hemmaplan vann med 4-3 och i höstas slog man Getafe med 2-1 borta.

Om Atleti kan hitta tillbaka till en högre lägstanivå bör man ha goda chanser att utmana om ligatiteln den här säsongen. Det har sett lovande ut på försäsongen och här tror jag att man kan få en bra start.

Getafe har alltjämt stora problem i den sista tredjedelen medan gästerna kommer med en god känsla till den här premiären. Mitt spel blir en rak tvåa, att Atletico Madrid vinner till 2.00 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Atletico Madrid vinner
Odds: 2.00
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:30, måndag 15 augusti 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: