Speltips Bilbao Getafe 25 januari 2020

Speltips Girona – Athletic Bilbao 4/11: Viktiga poäng

La Liga-omgången inleds med ett möte mellan Girona och Athletic Club på Estadi Montilivi under fredagen.

Medan nykomlingen Girona kämpar på i bottenstriden så är Athletic Club i full färd med att konkurrera om Europaplatserna för att återvända ut till de internationella turneringarna efter flera års frånvaro. Sett till tabellförutsättningarna så borde detta vara en enkel match för gästerna, men det finns mer att ta i beaktning här.

Girona har nämligen varit ganska starka på hemmaplan, åtminstone ifall man jämför med deras bortaspel. Åtta av tio poäng hittills har tagits hemma på Montilivi, vilket är en poängskörd de måste uppehålla ifall de ska stanna på rätt sida strecket. Sevilla, som ligger under dem, lär nämligen studsa tillbaka förr eller senare och konkurrensen nere i botten är tuff.

Det har nu gått sju matcher utan seger för Gironas del som verkligen hade behövt en trepoängare för att lätta på trycket. Krysset hemma mot Cádiz och förlusten borta mot Almería var tunga bakslag mot direkt bottenkonkurrenter, även om detta följdes upp med två raka kryss mot Osasuna och Real Madrid nu senast.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Athletic Bilbao hänger fortfarande på i toppen

Gästerna har även de en tendens att mestadels plocka sina poäng på hemmaplan, men de har sett bättre ut utanför San Mamés under hösten än vad de har gjort under tidigare säsonger. Som bekant så fick de en väldigt fin start på säsongen där de låg så högt som trea i tabellen efter att ha vunnit fem av sina sju inledande matcher.

Men motståndet var då inte heller det tuffaste. De har nu varit inne i en period där de har ställts mot Atlético Madrid och Barcelona bland annat där de inte vann på fyra matcher, vilket fick dem att halka ned till sjätteplatsen. De är dock alltjämt inom armlängds avstånd från topp fyra-placeringarna efter en viktig vinst hemma mot Villarreal senast.

Villarreal under sin nya tränare Quique Setién var var föga förvånande det lag med störst bollinnehav, men Athletic Bilbao var det lag som skapade de klart farligaste målchanserna och vann och välförtjänt efter att Iñaki Williams tillslut spräckt nollan.

Athletic Clubs framgångar den här säsongen har i mångt och mycket byggt på deras förmåga att lyckas slå sämre lag som de borde slå och därmed tycker jag ändå att de 2.00 gånger pengarna som erbjuds för den raka bortavinsten hos Lucky Sports har ett bra spelvärde.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Athletic Club vinner
Odds: 2.00
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: