Speltips Girona – Valladolid 9/9: Nykomlingsmöte

Martin Efvergren Publicerat: 9 September 2022

Fredagskvällen bjuder på en match från La Liga där nykomlingarna Girona FC och Real Valladolid ställs mot varandra. Matchen spelas den 9 september 2022 med avspark kl 21:00.

Girona – Valladolid

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Girona lyckades kvala sig upp till La Liga förra säsongen efter att ha slagit Teneriffa i den playoff-finalen. I grundserien blev man bara sexa och det var därmed en överraskning att man kunde ta steget upp.

Mycket talar för att Girona kommer få kämpa hårt för att den här La Liga-sejouren inte ska bli ettårig. Under säsongsinledningen har man visserligen stått upp väl i alla matcher och man man har tagit fyra poäng på de fyra första ligamatcherna.

Den enda segern så här långt kom hemma mot Getafe. Därefter har man förlorat med 1-0 hemma mot Celta Vigo och senast spelade man 1-1 borta mot Mallorca efter att man kvitterat på straff på tilläggstid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett offensivt bortalag

Real Valladolid tog 13 poäng fler än Girona då man kunde knipa andraplatsen i Segunda Division förra säsongen. Efter fyra matcher i La Liga har man, precis som Girona, tagit fyra poäng.

Valladolid ställdes mot tufft motstånd i de tre första matcherna. Man inledde då med en 3-0-förlust hemma mot Villarreal. Därefter knep man ett kryss borta mot Sevilla, men var sedan chanslösa i bortamötet mot Barcelona.

I måndags tog man så sin första och så viktiga seger hemma mot Almeria. Detta efter att förra säsongens skyttekung Weissman, som inhoppare, gjort matchens enda mål i den 93:e minuten.

Förra säsongen var Valladolid, totalt sett, det bättre laget av dessa två, men i inbördes möten var det fördel Girona. Det senaste mötet slutade visserligen 2-2 i Valladolid, men Girona vann hemma i höstas med 1-0.

Förutsättningarna är nu jämna där hemmalaget gäller som knappa favoriter. Girona har dock ett par avbräck där, bland andra, Stuani som gjorde 24 mål förra säsongen finns på skadelistan.

Valladolid gjorde 71 mål och var med det bäst i Segunda förra säsongen. De har sina styrkor i offensiven och lär inte komma till Girona för att parkera bussen. Det bör kunna borga för en mer öppen matchbild. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.96 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.96
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, fredag 9 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: