kampanj vm 2018

Speltips Mallorca – Espanyol 28/10: Jämna förutsättningar

Det är jämna förutsättningar när Mallorca tar emot Espanyol i den tolfte omgången av La Liga. Matchen spelas den 28 oktober 2022 med avspark kl 21:00.

Javier Aguirre tog över som huvudtränare för Mallorca i våras, men har inte direkt fått laget att lyfta. Framförallt har man haft det trögt med den offensiva produktionen och har endast gjort nio mål på elva spelade ligamatcher. Samtidigt har man bara släppt in tolv och man placerar sig just nu på en tolfte plats i La Liga.

Inför bortamötet mot Valencia i lördags hade Mallorca bara tagit en poäng på de fyra föregående matcherna. Där kunde man så bryta den trenden då man vann med 2-1 efter en stark avslutning på matchen. Man vände då underläge till seger efter att Lee Kang-In gjort det avgörande målet i den 83:e minuten.

Därmed står Mallorca på tolv poäng och härnäst väntar ett Espanyol som är två poäng efter.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrikare än förväntat

Espanyol fick en tuff start på säsongen då man förlorade fyra av de sex första ligamatcherna. Därefter har man blivit mer svårslagna och har bara förlorat en av sina fem senaste.

Av dessa fem matcher så har tre slutat med resultatet 2-2. I söndags blev det just 2-2 då man tog emot Elche. Det var en klar besvikelse för Espanyol som hade ledningen fram till den 82:a minuten då gästerna kvitterade. I omgången dessförinnan föll man med 1-0 borta mot Osasuna.

Förutsättningarna är nu jämna inför det här mötet. Förra säsongen slutade båda ligamatcherna mellan Mallorca och Espanyol 1-0 till hemmalaget. Spelbolagen lutar också tydligt åt att den här matchen kommer att bli målsnål och det är hemmalaget som bär ett knappt favoritskap.

Espanyol är dock ett relativt offensivt balanserat lag och de har ett snitt på 3 gjorda/insläppta mål per match så här långt. Mallorca har haft trögare med målskyttet men det kan ha lossnat mentalt efter att man gjorde två mål senast. På hemmaplan kommer de att gå framåt och jag tror att det kan borga för en mer öppen och målrik match än vad som förväntas. Därför finner jag ett bra spelvärde i att båda lagen gör mål och det spelas till fina 2.08 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.08
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, fredag 28 oktober 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: