Speltips Osasuna – Sevilla 12/8: La Liga-premiär

Axel Sjödin Publicerat: 12 August 2022

Osasuna och Sevilla sparkar igång den spanska La Liga-säsongen på El Sadar under fredagskvällen.

Osasuna - Sevilla

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Osasuna har varit ett stabilt mittenlag under de tre säsonger de har spelat i La Liga sedan de blev uppflyttade. De möter nu ett Sevilla som var med och stred i toppen förra säsongen, men Julen Lopetegius lag har förändrats en del under sommaren och det kan mycket väl bli en jämn och spännande match på fredagskvällen.

Det har varit en del aktivitet i Osasuna under sommaren, men de flesta spelare som har kommit in och som har lämnat klubben har gjort det som bosman. Moi Gómez är väl den mest intressanta värvningen tillsammans med lånet av Atléticos unga vänsterback Manu Sánchez.

På det stora hela så kan vi nog förvänta oss ungefär samma Osasuna som förra säsongen styrkemässigt. De har haft som ambition att utmana om Europaplatserna, men avslutade förra säsongen svagt, trots att de såg vassa ut under hösten i en lång period.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sevilla har försvagats i defensiven

Hos gästerna så har det varit desto större förändringar. Julen Lopetegui är kvar vid rodret, men med en åldrande trupp så var det nog förra året som de hade deras gyllene chans att faktiskt uträtta något stort. De var både med i titelstriden som Real Madrids utmanare och en av favoriterna för att gå hela vägen till finalen i Europa League, men de föll platt på båda fronter och lyckades knappt säkra en Champions League-placering tillslut.

Efter tappet på vårkanten så har de nu blivit av med sin eftertraktade mittbacksduo i form av Jules Koundé och Diego Carlos. Att tappa båda samtidigt lämnar ett enormt hål i deras tidigare så trygga försvar och det är svårt att se hur Sevilla ska kunna nå upp till de nivåer de har gjort de två föregående säsongerna utan dem.

Marcão har hämtats in från Galatasaray, men ingen tror nog att han ska leverera på samma nivå. Alex Telles och Isco har också båda hämtats in som gratisvärvningar, vilket inte alls är dumt, men som inte riktigt löser Sevillas problem. De bör ha pengar att spendera innan transferfönstret är slut, men klockan börjar ticka och Sevilla kliver in i säsongen som klart försvagat i mitt tycke.

Osasuna är inget lätt lag att möta på El Sadar heller och hemmalaget kan mycket få med sig poäng mot ett Sevilla som inte riktigt känns helt färdigt ännu. Det tenderar att bli målsnålt när Osasuna spelar och jag förväntar mig en tät tillställning. Vi spelar därmed på kombinationen dubbelchans 1X och under 2,5 mål hos Lucky Sports för 2.22.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 2,5 mål
Odds: 2.22
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: