22 december 2019 Real Madrid Athletic Bilbao Speltips

Speltips Rayo Vallecano – Real Madrid 7/11: Madridderby

Rayo Vallecano tar emot lokalrivalerna Real Madrid i den 13:e omgången av La Liga. Matchen spelas måndagen den 7 november 2022 med avspark kl 21:00.

Rayo Vallecano har, precis som förra säsongen, fått en ganska bra start på säsongen. Man kommer nu till det här Madridderbyt med två raka segrar bakom sig och totalt har man spelat ihop 18 poäng på 12 matcher.

För tre omgångar sedan spelade Vallecano 1-1 i derbyt mot Atletico Madrid efter att Falcao kvitterat på straff på tilläggstid. Därefter kunde man sedan köra över Cadiz med 5-1 och förra helgen tog man en knapp 1-0-seger borta mot Sevilla.

Nu väntar så tuffast tänkbara motstånd då man gästas av den bättre bemedlade lokalrivalen Real Madrid på måndagskvällen.

Vallecano står upp väl

Efter två sämre insatser visade Real Madrid åter mästartakter då man körde över Celtic med 5-1 i onsdagens Champions League. Därmed kunde man vinna sin grupp med en poäng mer än tvåan RB Leipzig.

Det var just de sistnämnda som till slut kunde bryta Real Madrid svit på 16 raka förlustfria tävlingsmatcher den här säsongen. Detta då man föll med 3-2 i Leipzig för nästan två veckor sedan.

Den efterföljande insatsen i La Liga blev också det en besvikelse för Carlo Ancelottis manskap då Girona kvitterade deras 1-0-ledning i slutskedet. Därtill drog Kroos på sig i en utvisning i slutsekunderna och är därmed avstängd den här matchen.

Förra säsongen blev det jämnt i de båda derbymötena mellan Rayo Vallecano och Real Madrid. Real Madrid gick emellertid segraden med uddamålet båda gångerna.

När de nu möts igen gäller Real Madrid som favoriter till ett odds omkring 1.58. Det mesta talar förstås för att de regerande mästarna löser tre poäng, men derbyfaktorn gör ändå att jag vill höja ett varningens finger.

Andoni Iraolas Vallecano är välorganiserade i sin defensiv. I premiären spelade man 0-0 borta mot Barcelona och nyligen blev det 1-1 i derbyt mot Atletico Madrid. På de fyra senaste matcherna har man totalt bara släppt in två mål.

Jag finner anledning att tro att Real Madrid kommer få slita hårt för segern här. Mitt spel blir X2 och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.66 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 1.66
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, måndag 7 november 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: