Speltips Real Madrid Eibar

Speltips Real Madrid – Barcelona 16/10: El Clasico

Som om söndagens schema inte var fullspäckat nog så bjuds vi även på ett El Clásico och som också är en seriefinal i La Liga igen.

Både Real Madrid och Barcelona står på 22 poäng inför den nionde omgången i La Liga. Återigen så får vi ett El Clásico som har titeln på spel, även om det fortfarande är väldigt tidigt på säsongen. Men mötet har samma tyngd igen, vilket vi inte riktigt fick uppleva förra säsongen då Real Madrid var överlägsna i ligan.

Barcelona har, som lyfts tidigare, satsat stort den här säsongen och har satt framtida intäkter på spel i hopp om att behålla deras ställning i världsfotbollen. Men tidigare i veckan så åkte de i stort sett ut ur Champions League efter bara en poäng i ett dubbelmöte mot Inter. Det är ett väldigt tungt besked för att Barcelona som måste börja leverera resultat ganska omgående och som verkligen hade behövt pengarna från avancemanget.

I ligaspelet så har det i alla fall gått bättre och de är fortfarande obesegrade efter åtta omgångar. Deras snöpliga kryss mot Rayo Vallecano i öppningsmatchen har sedan följts upp av sju raka vinster i ligan med totalt sanslösa 20-1 i målskillnad.

Det har dock främst varit mot sämre motstånd. Även om sju raka segrar alltid är imponerande, så har Barcelona dragit det kortare strået mot storlag än så länge. Bayern München och Inter har de inte riktigt räckt till mot och deras mest imponerande vinst är förmodligen mot Real Sociedad.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Madrid har mindre press på sig

Även Real Madrid har inlett säsongen strålande i ligaspelet och har kombinerat detta genom att säkra avancemang i Champions League efter ett kryss mot Sjachtar Donetsk tidigare i veckan. De har haft en mycket mer behaglig grupp än vad Barcelona har haft, men hittills så går allt enligt plan för Carlo Ancelottis mannar.

El Clásico har större betydelse nu än vad det har på ett bra tag och en vinst hade kunnat ge väldigt mycket arbetsro åt det vinnande laget. Los Blancos har haft fördelen i detta rivalmöte under senare år, men föll överraskande med 0-4 i motsvarande möte på Santiago Bernabeu förra säsongen.

Men Real Madrid kan nog kliva in i matchen något mer avslappnade än ett pressat Barcelona, som dessutom saknar ett par viktiga defensiva spelare. Ett namn som Jules Koundé saknades verkligen mot Inter till exempel och Real Madrid lär inte vara senare med att straffa defensiva misstag.

Jag tror helt enkelt att Real Madrid, med hemmapubliken i ryggen, är det vassare laget i nuläget och därmed så spelar vi på en rak etta för godkända 2.33 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Madrid vinner
Odds: 2.33
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:15
TV: 
Stream: 

Jämför odds: