Speltips Real Sociedad – Barcelona 21/8: Sent stormöte

Axel Sjödin Publicerat: 21 August 2022

Real Sociedad och Barcelona avslutar en trevlig fotbollshelg med ett sent toppmöte från Estadio de Anoeta.

Real Sociedad - Barcelona

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Medan Real Sociedad öppnade säsongen med en vinst borta mot Cádiz så hölls Barcelona mållösa hemma på Camp Nou mot Rayo Vallecano. Det har hänt mycket i Katalonien under sommaren och de förväntas nu, i vanlig ordning, att vara med och slåss om ligatiteln mot Real Madrid igen i år.

Det snackades väldigt mycket om Barcelonas ekonomiska kris förra sommaren, där de tappade Lionel Messi tillslut, men i sommar har det varit andra toner. President Joan Laporta har dock bestämt sig för att gå all-in och värva sig ut ur krisen genom att sälja av långsiktiga intäkter i hopp om att försäkra sig om att Barcelona fortsatt ska vara konkurrenskraftiga och tillhöra världseliten.

Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Koundé, Franck Kessié och Andreas Christensen har alla hämtats in under sommaren, vilket har gett Barcelona problem med att registrera spelare som de redan har köpt på grund av att ekonomin inte riktigt går ihop. Koundé är i skrivande stund fortfarande inte registrerad och kan inte spela.

Det smått kaotiska som pågår utanför planen speglades kanske även på plan i premiären där de inte lyckades vinna mot Rayo Vallecano trots ett stort spelövertag. Xavi har inte haft mycket till försäsong med många av de nya spelarna och det känns inte riktigt som att de har kommit upp i den nivå vi förväntar oss av dem ännu. Den här säsongen så har de verkligen press att prestera i alla fall.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Sociedad ser mer ut som ett färdigt lag

Hemmalaget har haft desto mer tid på sig att binda samman laget under försäsongen. Efter förra säsongens offensiva problem så har en del offensiva värvningar i form av Brais Méndez, Take Kubo och Momo Cho hämtats in. Det var också Take Kubo som avgjorde öppningsmötet mot Cádiz efter att han kommit helt ren och förvaltat chansen väl.

Under de senaste säsongerna så har Real Sociedad varit väldigt bra under hösten, men har inte lyckats hålla i det under vårkanten och förra säsongen var ett väldigt tydligt exempel på det mönstret. Vi får se ifall de kan ha en stark höst även i år, men det finns i alla fall en optimism i truppen, vilket inte var någon självklarhet efter hur det såg ut under långa stunder förra våren.

Nyckelspelare Mikel Oyarzabal är fortsatt borta med skada för hemmalaget, men oavsett så kan de nog störa ett Barcelona som inte riktigt verkar ha hittat rätt ännu. Vi spelar i alla fall på under 2,5 mål för 2.05 gånger pengarna hos Lucky Sports, då det är två lag som jag tror kan ha lite problem i offensiven fortfarande.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 22:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: