Speltips Sevilla – Real Valladolid 19/8: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 19 August 2022

Sevilla är klara favoriter när man gästas av nykomlingen Real Valladolid i den andra omgången av La Liga. Matchen spelas fredagen den 19 augusti 2022 med avspark kl 22:00.

Sevilla – Real Valladolid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sevilla var länge med och utmanade om en högre placering i La Liga förra säsongen, men man landade till slut på en fjärde plats. Man släppte bara in 30 mål på 38 matcher och det var framförallt defensiven som var lagets styrka.

Till den här säsongen har man dock tappat två bärande försvarsspelare i Jules Koundé och Diego Carlos. De har ersatts av Alex Telles och Marcao, vilket inte är några dåliga spelare, men det innebär förstås ändå ett frågetecken när en ny backlinje ska sättas.

Insatsen i premiären borta mot Osasuna talade också i den riktning. Man föll då med 2-1 efter att hemmalaget avgjort på straff med dryga kvarten kvar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sevilla höjer sig

Nykomlingen Real Valladolid fick inte heller de någon vidare start i återkomsten till La Liga. Man fick då se sig besegrade med 3-0 hemma mot Valencia och av den matchen att döma kan det komma att bli en kämpig säsong för Real Valladolid.

Förra säsongen blev däremot en succé då man slutade på andra plats i Segunda Division. Tränare Pacheta kunde därmed föra upp laget till La Liga under sin första säsong i klubben och främst var det lagets offensiv som övertygade.

Israelen Shon Weissman var då lagets bäste målskytt med sina 20 baljor, men han är nu skadad vilket är ett stort avbräck. På Sevillas skadelista finns nyförvärvet Marcao och Suso.

Sevilla gäller nu som stora favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.58 gånger insatsen.

Båda lagen föll alltså i premiären och behöver nu ge ett bättre besked inför fortsättningen. Att Sevilla kommer behöva lite tid att sätta en backlinje är rimligt, men jag finner anledning att tro att man kommer att höja sig i den här hemmapremiären. Real Valladolids defensiv övertygade inte senast och de lär ställas på ännu svårare prov i den här matchen. Mitt spel blir Sevilla -1 (asian handicap) till 2.00 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sevilla -1 (asian)
Odds: 2.00
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 22:00, fredag 19 augusti 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: