9 september 2018 Liechtenstein Gibraltar Speltips

Speltips Tenerife – Girona 19/6: En La Liga-plats i potten

En plats i nästa säsongs upplaga av La Liga står på spel då Tenerife tar emot Girona i en direkt avgörande match på söndag.

Då det första mötet slutade mållöst i Girona så är det helt öppet inför returen på Teneriffa på söndag. Anmärkningsvärt nog så är det femte- och sjätteplacerade Tenerife och Girona som gör upp om den sista La Liga-platsen efter att favoriterna Eibar och fjärdeplacerade Las Palmas slogs ut i semifinalerna. Båda lagen har således varit nederlagstippade inför finalen.

Girona var det lagen som styrde matchen under öppningsmötet senast med ett stort övertag i bollinnehav och avslut. Men de kom trots allt inte till särskilt många vassa chanser då Tenerife försvarade sig bra utan att egentligen skapa något av värde. Men nu har de fördel av hemmaplan inför den avgörande returen och lär vara nöjda med det mållösa resultatet.

Tenerife har sällan haft särskilt mycket bollinnehav under säsongens gång, vilket även gick att se senast i semifinalen mot Las Palmas, där de inte hade mycket boll men trots allt vann båda matcherna. Det är lite Cádiz-vibbar över detta Tenerife och det kan bära dem hela vägen till högstaligan.

Då klubben från Kanarieöarna inte har varit nära att vara med och slåss om playoff-positioner under de senaste säsongerna så är det redan en överraskning att de har tagit sig såhär långt. De har verkligen haft marginalerna på sin sida hittills.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Girona har haft det svårt mot Tenerife

Även Girona har stått för en stark insats för att nå hit. Förra säsongen så var de också i playoff-final mot Rayo Vallecano och vann det första bortamötet, men tappade det sedan i returen och föll sammanlagt med 2-3. De lär inte vilja låta samma sak hända i år igen.

De har redan tagit sig förbi den stora favoriten Eibar där de lyckades vända och vinna på bortaplan i returmötet trots en stor speldominans från Eibar. Nu ställs de inför ännu en tuff uppgift då Tenerife står för motståndet. Ett lag de har förlorat mot två gånger om under den ordinarie säsongen.

Det har redan visat sig svårt att ta sig igenom Tenerifes täta försvar, som har släppt in näst minst antal mål i ligan efter mästarna Almería. De har frustrerat både Las Palmas och Girona hittills i playoff-slutspelet och att det blir en målsnål match finns det mycket som pekar på.

Tenerife bör gå in med en svag fördel i och med hemmaplan, men det är svårt att peka ut en klar favorit. Med såhär mycket på spel så lär matchens första mål betyda oerhört mycket och frågan är om det lag som hamnar i underläge har vad som krävs för att kvittera. Ett spel på “båda lagen gör mål – nej” känns därmed lockande för de 1.66 som Bethard erbjuder.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.66
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: