Speltips Belgien – Wales 22/9: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 22 September 2022

Belgien möter gruppjumbon Wales i den första av deras två sista matcher innan VM drar igång på riktigt i november.

Belgien - Wales

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför matchen så är Belgien tre poäng bakom Nederländerna i tabellen och måste därför säkra en vinst ifall de vill ha en chans att boka sin plats i Nations League-semifinalen. Wales är i sin tur gruppjumbo med bara en enda inspelad poäng hittills och behöver också poäng för att försöka undvika nedflyttning till Liga B.

Belgien, som länge var rankad världsetta i FIFA:s ranking, har inför vinterns VM blivit petade ned till andraplatsen och tillhör inte någon av de fem favoriterna till titeln. Men Belgien har fortsatt ett väldigt slagkraftigt lag och får de bara bitarna att falla på plats så kan de gå hela vägen.

De har inte visat mycket av sin styrka mot just Wales dock, då de båda lagen har stött på varandra flera gånger under den senaste tiden. De var nämligen i samma grupp i VM-kvalet också där Belgien knep förstaplatsen och Wales kom in som tvåa.

Wales enda poäng hittills kommer nämligen från mötet mot Belgien som slutade 1-1 i Cardiff, samma resultat som från deras senaste möte i den walesiska huvudstaden under VM-kvalet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Wales har lyckats göra alla matcher rätt jämna

Den lilla nationen i Storbritannien har överraskat i mästerskapssammanhang förut, ledda av deras talisman Gareth Bale. Men det kommer inte att bli en lätt bedrift att återupprepa och upptakten till VM mot tuffare motstånd har inte direkt varit särskilt övertygande, även om de ofta har förlorat med liten marginal.

De lyckades i alla fall göra vad som krävdes i VM-kvalet där de slog ut både Österrike och Ukraina i kvalprocessen och säkrade en VM-plats. Väl i VM så är de också knappa favoriter att avancera från gruppen över USA, men därefter så kommer det att bli tufft.

Mycket pekar i alla fall på att de kommer att förlora nu på torsdag mot Belgien och att de kommer att bli nedflyttade i Nations League ifall de inte vinner mot Polen i efterföljande omgång.

Wales har dock lyckats göra mål i samtliga av deras fyra Nations League-matcher hittills och utan några skador på några av deras offensiva pjäser inför torsdagen så är det ganska bra odds för ett spel på att båda lagen gör mål för 2.05 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.05
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: