Speltips Polen – Nederländerna 22/9: Kan säkra avancemang

Axel Sjödin Publicerat: 22 September 2022

Holland kan sätta sig i ett utmärkt utgångsläge för avancemang till Nations League-semifinalerna då de ställs mot Polen på torsdag.

Polen - Nederländerna

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nederländerna har tre poäng ned till Belgien i grupp 4 och kan, ifall Wales tar poäng från Belgien, säkra sin plats i Nations League-semifinalerna redan under torsdagskvällen. Polen lär i sin tur försöka undvika nedflyttning, men fokuset för båda lagen lär trots allt vara att värma upp och spela ihop sig inför det kommande världsmästerskapet.

Polen bokade som bekant sin plats i VM efter att ha vunnit på walk-over mot diskvalificerade Ryssland och därefter slagit ut Sverige i den avgörande kvalfinalen med 2-0. Polen är en lurig motståndare med en del kvalitet i truppen, men förväntas inte avancera från sin grupp i VM enligt spelbolagen.

Formen under sommaren har varit lite upp och ned. De inledde gruppspelet med att slå Wales och fick med sig en imponerande poäng efter 2-2 borta mot just Nederländerna i lagens senaste möte. Men det har också kantats av två förluster mot Belgien där de bland annat åkte på en riktig stjärnsmäll med en 1-6-förlust.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nederländerna har sett bra ut

Just 2-2-matchen mot Polen är Nederländernas enda poängtapp i Nations League hittills, där de annars har övertygat väldigt mycket. Men det faktum att de tog ikapp ett 0-2-underläge och var nära på att vända det om det inte hade varit för en missad straff av Memphis Depay visar trots allt att Nederländerna har mental styrka även när matchen inte går som beräknat.

Deras 4-1-vinst mot Belgien på bortaplan var i alla fall deras klart starkaste insats under gruppspelet hittills och de har under sommaren sett ut att vara i bra form inför vinterns VM. Det återstår att se hur de ser ut i de två sista matcherna nu i veckan, men Oranje verkar vara bättre rustade för detta mästerskap än vad de var senast i EM åtminstone.

Även om Polen öppnade starkt senast så finns det trots allt en klar skillnad i styrka mellan lagen i min mening. Båda lagen går in relativt skadefria och lär inte vilja kasta bort sina sista möjligheter att spela ihop sig inför VM. Därmed tycker jag att oddsen på den raka tvåan här för 2.08 gånger pengarna hos Lucky Sports lockar.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Nederländerna vinner
Odds: 2.08
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: