Speltips Slovenien – Sverige 2/6: Öppningsmatch i Nations League

Sverige möter Slovenien i öppningsomgången av Nations League, där Sverige numera har blivit nedflyttade till B-ligan.

Den högsta ligan var lite för tuff för svensk del då Janne Anderssons lag inte tog många poäng mot Frankrike, Portugal och Kroatien. Nu drar det igång igen och vi är i samma grupp som Norge, Serbien och Slovenien.

Slovenien blir då det första motståndet och det kan nog vara en tuffare match än väntat nere i Ljubljana. Hemmalaget har sällan varit relevanta i fotbollssammanhang, men har åtminstone en trupp som har tagit sig upp till samma nivå som Sverige i Nations League. Unga Benjamin Sesko i anfallet, som är ett framtidsnamn att hålla koll på, och Jan Oblak mellan stolparna utgör tillsammans de spelare som sticker ut lite från en annars rätt anonym trupp.

I VM-kvalet så slutade Slovenien på fjärde plats, på samma poäng som Slovakien. Kroatien och Ryssland var klart starkare under kvalprocessen, men de lyckades ändå hota de stora lagen och vann faktiskt sin öppningsmatch mot Kroatien på hemmaplan.

Josip Ilicic är dock borta inför torsdagen och har varit borta en hel del under Atalantas säsong. Det är fortsatt privata anledningar som håller en av Sloveniens största stjärnor borta från spel.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är ett skadedrabbat Sverige

För Sveriges del så ser det lite tyngre ut än vanligt. Besvikelsen ligger nog kvar sedan uttåget mot Polen där de trots allt gjorde än bättre match än mot Tjeckien. Men Andersson och laget har fått utstå välförtjänt kritik efter att de misslyckades med att ta sig till VM i år.

Inför torsdagen så har Sverige dessutom en hel del skador då Zlatan Ibrahimovic är borta tillsammans med Victor Nilsson Lindelöf, Martin Olsson, Filip Helander och Albin Ekdal. Även Anthony Elanga saknas och det kryllar inte direkt av alternativ för Janne Andersson.

Nations League tas inte heller på största allvar och Andersson har också varit tydlig med att det är dags att börja experimentera med spelsystem efter misslyckandet i VM-kvalet. Trots att Ibrahimovics dagar i landslaget lär vara räknade så ser ändå framtiden på just anfallssidan ljusare än på länge och därmed kan det nog vara klokt att försöka utnyttja det bättre.

Men då laget bara har fått två träningspass på sig inför öppningsmatchen så finns det en överhängande risk att det inte kommer att se särskilt bra ut ännu. Avsaknaden av stabila mittbackar i truppen gör också det hela lite knepigt. Men det öppnar för ett överspel här och även om det är lätt att se hur detta kan bli en lite avslagen och mållös match så ser ändå oddsen på överspelet väldigt lockande ut för ett lite mer framtungt Sverige. Vi spelar därmed på över 2,5 mål till 2.48 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2.48
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream: 

Jämför odds: