Speltips Wales – Ukraina 5/6: Avgörande VM-kval

Axel Sjödin Publicerat: 5 June 2022

Wales och Ukraina gör upp om den sista VM-platsen från UEFA i en avgörande match i Cardiff under söndagskvällen.

Wales - Ukraina

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Av förklarliga anledningar så har fokus legat på annat än fotboll för Ukrainas del under de senaste månaderna, men tillslut så ska kvalet avgöras och en plats i VM bokas. De möter Wales uppe i Cardiff i ett på förhand oerhört jämn match med spännande förutsättningar.

Ukraina spelade sin playoff-semifinal i onsdags borta mot Skottland och lyckades gå segrande ur mötet med 3-1. De var det klart vassare laget i första halvlek och hade ett par väldigt vassa chanser redan innan öppningsmålet. Skottland lyckades kriga till sig en reducering och det hann bli lite spännande framåt slutet, men allt som allt så var Ukraina det bättre laget och vann välförtjänt.

Det märktes på spelare och supportrar hur mycket den här vinsten betydde i dessa tuffa tider för Ukraina. De lär ha en otrolig sammanhållning och beslutsamhet att ta sig vidare med tanke på att de vet hur mycket det betyder med en positiv nyhet för många landsmän i dessa dagar.

Men medan deras insats mot Skottland var väldigt stark så har Ukraina emellertid inte imponerat under kvalspelet direkt. De slutade som tvåa i sin grupp, bara en poäng över Finland, det återstår att se vilket Ukraina som dyker upp på söndag.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Wales har kunnat vila spelare inför söndagen

Även om fotbollsvärlden i stort lär stå bakom Ukraina så kommer det inte att märkas av i Cardiff. De spelade även sin playoff-semifinal mot Österrike där och besegrade dem med 2-1 efter två mål från deras stora ikon Gareth Bale.

Wales spelade även de match i onsdags då de mötte Polen i Nations League i en match de förlorade med 1-2. Det var dock inte många ordinarie spelare som startade matchen och till skillnad från Ukraina så kunde Wales unna sig lyxen att vila praktiskt taget samtliga nyckelspelare inför söndagen.

Det kan spela en viktig roll i en på förhand jämn match. Ukrainas tränare Oleksandr Petrakov förväntas nämligen inte göra några förändringar sedan deras senaste match. Stöttade av sin hemmapublik så tror jag faktiskt att Wales trots allt har övertaget inför matchen, då de också har visat upp en stark lagkänsla och verkar vara ett sammanhållet landslag från en liten nation. För 2.80 hos Bethard spelar vi därmed på den raka ettan här.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Wales vinner
Odds: 2.80
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00
TV:  tvtolv logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: