stream aston villa liverpool

Speltips Auxerre – Saint-Etienne 26/5: Play-off för Ligue 1

Under Kristi himmelsfärdsveckan spelas det franskt Ligue 1 play-off mellan Auxerre och Saint Etienne.

På söndag så vet vi vilket av dessa två lag som får spela i Ligue 1 under nästa säsong, men först så ska öppningsmatchen på Stade Abbe Deschamps spelas under torsdagskvällen. Auxerre var nära att knipa en direktplats upp, medan Saint-Etienne slapp undan nedflyttning med minsta möjliga marginal.

Auxerre avslutade Ligue 2-tabellen bara en poäng bakom Ajaccio som lade vantarna på den sista uppflyttningsplaceringen. Det innebar att Les Diplomates först behövde besegra Sochaux för en chans att spela mot Saint-Etienne i ett direkt möte om en plats i Ligue 1.

Det såg bra ut i kvalsemifinalen mot Sochaux och det var Auxerre som styrde och ställde spelet, men de tog inte tillvara på sina många chanser de skapade över 120 minuters spel. Istället så var det straffar som fick avgöra efter en mållös match, vilket Auxerre då vann med 5-4.

Auxerre, som efter 32 raka säsonger i Ligue 1, åkte ur under säsongen 2011/12 har inte varit såhär nära en uppflyttning sedan dess. De har stått för stadiga förbättringar under de senaste säsongerna och har för första gången på länge stabilt varit ett topplag i andradivisionen.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Saint-Etienne har inte visat på bra form

Medan Auxerre har gått i rätt riktning så har Saint-Etienne gjort precis tvärtom under de senare åren. Det var inte många år sedan som laget var ett stabilt lag precis under toppen i Ligue 1, men under de senaste åren så har det gått tuffare för den anrika klubben och de riskerar nu att halka ned.

Det kunde dock ha varit ännu värre då de inför den sista omgången av ligaspelet vara nere på en direkt nedflyttningsplats. Men de lyckades kvittera sent borta mot Nantes samtidigt som Metz föll tungt borta mot PSG, vilket höll dem kvar med en poängs marginal över de två lag som föll ned till Ligue 2.

Krysset mot Nantes var deras första poäng på över en månad så de hade fyra raka förluster inför mötet. Formen är knappast stark, men de ska såklart ha tillräckligt med kvalitet för att kunna stå upp mot ett Ligue 2-lag. Att de går in i dubbelmötet som helt skadefria, medan Auxerre saknar sin ordinarie mittback Theo Pellenard inger också lite hopp.

Inför det mållösa mötet mot Sochaux så hade Auxerre fått hål på sina motståndare i 17 raka matcher och jag tror att de kan ha en bra chans mot ett formsvagt Saint-Etienne. Vi spelar därmed på den raka hemmasegern här för lockande 2.60 hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Auxerre vinner
Odds: 2.60
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: