Speltips Lille – PSG 21/8: Galtier kan vara nyckeln

Axel Sjödin Publicerat: 21 August 2022

Lille välkomnar PSG till Stade Pierre-Mauroy för ett franskt stormöte under söndagskvällen.

Lille - PSG

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget av dessa lag var särskilt nöjda med fjolårssäsongen, trots att PSG ändå vann ligatiteln, men inför säsongen så finns det en optimism i båda klubbarna och detta blir det första riktiga testet för säsongen för dem båda.

PSG vann förvisso ligatiteln, men åkte ut ur Champions League mot Real Madrid och hade supportergrupperingar som protesterade mot laget genom att bua lämna arenan i samband med att de säkrade titeln. Det säger något om vilka förväntningar som finns på detta franska monsterbygge och hur långt över de står resten av ligan. De har dessutom värvat Lilles stjärnspelare Renato Sanches som inhoppare, vilket ytterligare visar på hur näringskedjan i fransk fotboll ser ut.

I år så finns det dock en genuin förhoppning om att de kan ta nästa steg under Christophe Galtier som huvudtränare; samma tränare ledde Lille till deras sensationella ligatitel för två säsonger sedan. Hans ledarstil tros kunna hantera de stora egon som finns i PSG:s omklädningsrum och av det lilla vi har sett hittills så verkar han också ha fått de stora anfallsstjärnorna att jobba hem och pressa på ett sätt som vi inte har sett förut.

De har totalt kört över motståndet de har ställts mot såhär långt. Det blev 4-0 mot Nantes i supercupen, 5-0 mot Clermont i premiären och 5-2 mot Montpellier förra helgen. Det är 14 mål på deras första tre matcher för säsongen. PSG kan bli riktigt farliga i år.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lille måste kunna utmana högre upp i tabellen i år

Även Lille öppnade piggt då de slog Auxerre med klara 4-1 i öppningsmatchen och såg riktigt bra ut. Men de fick däremot nöja sig med en pinne i det efterföljande mötet borta mot Nantes där hemmalaget tog ledningen och Lille kunde trycka in en kvittering sent i andra halvlek. Sett till matchbilden så borde de kanske ha kunnat få med sig mer dock.

Lille har i alla fall inget Europaspel som kommer att distrahera dem i år, vilket de hade svårt att balansera med ligaspelet förra säsongen. De avslutade förra säsongen på tionde plats i Ligue 1, vilket är oerhört svagt med tanke på att de var regerande mästare. De förväntas vara med i kampen om Champions League-platserna i år, men lär nog trots allt få det svårt att hävda sig mot PSG nu på söndag.

Det är trots allt en väldig klasskillnad mellan dessa lag och PSG verkar ha hittat helt rätt i tränarvalet och har hittills sett snudd på ostoppbara ut under säsongsöppningen. För 2.35 hos Expekt så spelar vi därmed också på att PSG vinner detta med -1,5 i asian handicap.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: PSG -1,5 asian
Odds: 2.35
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream:  SportExpressen

Jämför odds: