Dubbel och rekar Champions League

Speltips Lyon – Ajaccio 5/8: Ligue 1-premiär

Ligue 1 inleds under fredagen och de lag som sparkar igång säsongen är Lyon och nykomlingen Ajaccio på Parc OL.

Fjolårssäsongen är nog något som många helst vill glömma i Lyon. Efter att ha varit en titelutmanare under säsongen 2020/21 så kan man inte kalla fjolårssäsongen för något annat än en flopp i ligaspelet då de låg och skvalpade omkring i mitten av tabellen under i stort sett hela säsongen.

De hade vissa framgångar i Europa League, men åkte ut i kvartsfinalen mot West Ham. De var inte särskilt vassa på att balansera ligaspelet vid sidan om och tränaren Peter Bosz, som fortfarande sitter kvar, har fått utstå en hel del kritik för att han inte har lyckats få ut mer av den franska storklubben.

De lär ha långt högre ambitioner i år, och utan något Europaspel som distraherar dem så ska det inte finnas några ursäkter till varför en klubb som Lyon inte är med och slåss om Champions League-platser åtminstone.

Transferfönstret har dock varit relativt lugnt och deras största värvning är Alexandre Lacazette som återvände som bosman från Arsenal. Han tilldelades dessutom kaptensbindeln direkt då han har spenderat sju säsonger i Lyon sedan tidigare.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ajaccio kommer inte att få det lätt i år

Nykomlingen från Korsika avslutade Ligue 2 som ligatvåa under fjolårssäsongen och knep därmed den sista uppflyttningsplatsen till högstaligan. De är dock tungt nederlagstippade i år och inte sällan rankade på sista plats i experters förhandstippning av ligatabellen.

Ser man till vilka ekonomiska medel de har att röra sig med så blir det trots allt helt förståeligt. Under sommarfönstret så har de mestadels lyckats värva spelare gratis och det dyraste de har lagt på en spelare hittills är ungefär 3 miljoner svenska kronor på Fernand Mayembo från Le Havre i Ligue 2.

Det återstår att se ifall de lyckas förstärka truppen ytterligare innan fönstret stänger, men i nuläget så ser det ut att bli en tuff säsong för korsikanerna. De får inte heller någon mjukstart då de möter ett taggat Lyon på bortaplan, men det har hänt konstigare saker i öppningsomgångarna.

Det kommer däremot inte att bli särskilt trevligt för Peter Bosz ifall Lyon inte öppnar med en vinst då han redan är pressad innan första matchen har spelats. Jag tror i alla fall att Lyon kommer att prestera bättre i år med Lacazette i spetsen och det är viktigt att visa supportrarna detta tidigt. Vi spelar därmed på Lyon -1,5 asian för 2.10 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lyon -1,5 asian
Odds: 2.10
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  SportExpressen Play

Jämför odds: