Dubbel och rekar Champions League

Speltips Lyon – Nice 11/11: Fördel hemmalaget

Olympique Lyon tar emot Nice i den 15:e omgången av Ligue 1. Matchen spelas fredagen den 11 november 2022 med avspark kl 21:00.

Peter Bosz fick aldrig Lyon att lyfta och nu är det Laurent Blanc att få fart på det här vilande storlaget inom fransk fotboll. Blanc har nu lett laget i fyra matcher med blandade resultat, mer exakt två förluster och två segrar.

Efter två raka segrar lyckades Lyon inte få med sig någon poäng från bortamötet mot Olympique Marseille i söndags. Det blev emellertid en jämn och tät tillställning som slutade 1-0 till hemmalaget. I omgången dessförinnan vann Lyon med samma siffror hemma mot Lille.

Efter 14 spelade ligamatcher har man tagit 20 poäng och nu är siktet inställt på att avsluta med en seger innan VM-uppehållet.

Lyon har mest krafter

Lucien Favre tog över Nice inför den här säsongen och har än så länge inte lyckats behålla klubbens ställning som ett topplag i Ligue 1. De placerar sig just efter Lyon då man tagit 19 poäng på 14 matcher.

Nice trend är emellertid ganska god då man vunnit sina två senaste ligamatcher och är obesegrade i sex raka om vi räknar in Conference League-matcherna. I söndags slog man Brest hemma med 1-0 efter att Gaetan Laborde gjort matchens enda mål. Han blev även matchvinnare i den föregående ligamatchen då man besegrade Lorient med 2-1 borta.

Förra säsongens möten mellan Lyon och Nice slutade med hemmasegrar båda gångerna. Senast de möttes, i februari, vann Lyon med 2-0.

Lyon gäller nu som ganska klara då ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.72 gånger insatsen. På pappret förfogar Laurent Blanc över ett starkt lag och förutsättningarna att klättra i tabellen bör vara goda.

Gentemot Nice har Lyon också fördelen av att man inte har spelat i Europa den här hösten. Gästerna har ett tätt spelschema bakom sig och jag tror att Lyon kommer ha mest krafter i den här matchen. Mitt spel blir 1X och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.75 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X & under 3.5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, fredag 11 november 2022
TV: 
Stream:  Expressen TV

Jämför odds: