Speltips Lyon – Troyes 19/8: Ligue 1

Martin Efvergren Publicerat: 19 August 2022

Olympique Lyon är klara favoriter när man gästas av Troyes i Ligue 1. Matchen spelas fredagen den 19 augusti 2022 med avspark kl 21:00.

Lyon – Troyes

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förra säsongen blev en besvikelse för Olympique Lyon. Peter Bosz var då ny som tränare och det skulle komma att ta lång tid innan han fick någon vidare ordning på det hela. Till slut kunde man landa på en åttonde plats i Ligue 1.

En klubb som Lyon har förstås högre ambitioner än så, men trots det har man inte valt att sparka Bosz. Nu hoppas man att kontinuiteten ska bära frukt och förutsättningarna ser goda ut om vi ser till laget på pappret. Man gäller också generellt som andrahandsfavoriter i Ligue 1.

Premiären blev en ganska stökig tillställning där Lyon kunde vinna med 2-1 hemma mot Ajaccio. Nyförvärvet Lacazette gjorde mål på straff, men man fick också målvakten Antony Lopes utvisad då han åsamkade en straff för gästerna i första halvlek.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lyon går för tionde raka segern

Troyes kommer från en säsong där man var inblandade i bottenstriden, men till slut lyckades säkra ett nytt kontrakt i Ligue. Man landade på 15:e plats med sex poängs marginal ner till den negativa kvalplatsen.

Den här säsongen förväntas Troyes få kämpa för att undvika nedflyttning och deras två inledande matcher pekar inte i någon annan riktning.

Premiären borta mot Montpellier inleddes i ett rasande tempo där ställningen var 2-2 efter en dryg kvart. Därefter lugnade målkalaset ner sig och det dröjde till slutskedet innan hemmalaget satte det avgörande 3-2-målet. Insatsen i hemmapremiären mot Toulouse i söndags blev sedan inte ett steg i rätt riktning då man föll med klara 3-0 i den matchen.

Ser vi till inbördes möten så är det klar fördel Lyon inför den här matchen. De vann båda mötena förra och de två segrarna innebär att man har slagit Troyes i nio raka matcher.

Lyons insats i premiären är en aning svårbedömd då båda lagen åkte på tidiga utvisningar. Det viktigaste var emellertid att man vann och kan Bosz få bitarna på plats från start bör man kunna höja sig rejält jämfört med förra säsongen.

Toulouse har släppt in sex mål på sina två första matcher och jag räknar med att man kommer bli ganska rejält tillbakatryckta här. Mitt spel blir Lyon -1.5 (asian handicap) till 1.85 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lyon -1.5 (asian)
Odds: 1.85
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, fredag 19 augusti 2022
TV: 
Stream:  Expressen TV

Jämför odds: