Speltips Arsenal – Aston Villa 31/8: Drömstart

Martin Efvergren Publicerat: 31 August 2022

Ett Arsenal som har inlett säsongen starkt tar emot Aston Villa som har gjort det motsatta. Matchen spelas onsdagen den 31 augusti 2022 med avspark kl 20:30 på Emirates Stadium.

Arsenal – Aston Villa

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Arsenals segertåg fortsätter och man har nu tio raka segrar om vi räknar in sommarens träningsmatcher. Inför den femte omgången av Premier League toppar man tabellen då man är det enda laget som har tagit full pott.

I lördagens derby hemma mot Fulham blev det dock långtifrån någon självklar seger. Gästerna försvarade sig väl och utnyttjade Gabriels slarv i backlinje till att göra 1-0. Arsenal var emellertid det dominerande laget och kunde vända till seger med 2-1 efter att nyss nämnde Gabriel revanscherat sig med ett hörnmål.

Gunners fortsätter att övertyga, men i helgen saknade man Zinchenko och Partey, vilket sänkte kvaliteten något. De båda ser även ut att missa den här matchen mot Aston Villa.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Aston Villa har problem

För Aston Villas del har säsongsinledningen inte varit lika munter. Efter fyra matcher har det blivit en seger och tre förluster och i de kommande omgångarna ställs man mot tufft motstånd i Arsenal följt av Manchester City.

Steven Gerrard har med andra ord en del att tänka på och insatsen hemma mot West Ham i söndags rätade väl inte direkt ut några frågetecken. Trots en offensivt balanserad elva med trion Coutinho, Watkins och Ings från start lyckades man inte göra mål när bortalaget vann en jämn tillställning med 1-0.

Vi har alltså att göra med två lag som kommer till den här matchen med divergerande känslor. Arsenal gäller förstås som relativt klara favoriter och de gick även segrande i förra säsongens båda möten mot Aston Villa. I höstas vann man med 3-1 på Emirates och i våras med 1-0 på Villa Park.

Mikel Arteta har fått sitt Arsenal att bli mer och mer likt Guardiolas Man City. Den här säsongen har man fått in kvalitet som gör det möjligt och spelmässigt har man nog aldrig varit så nära sin taktiska förebild, om jag tillåts att formulera det så.

Skadorna på Partey och Zinchenko innebär en försvagning, men mot ett Aston Villa med större problem bör man ha goda chanser till en femte raka seger. Mitt spel blir Arsenal -1 (asian handicap) till 1.75 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal -1 (asian)
Odds: 1.75
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:30, onsdag 31 augusti 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: