21 januari 2018 Southampton Tottenham Speltips

Speltips Arsenal – Tottenham 1/10: Londonderby

Den tidiga lördagsmatchen i Premier League bjuder på ett hett Londonderby då Arsenal och Tottenham drabbar samman. Matchen spelas lördagen den 1 oktober 2022 med avspark kl 13:30 på Emirates Stadium.

Arsenal har inlett säsongen mycket övertygande och toppar Premier League inför den åttonde omgången. Räknar vi även in träningsmatcherna under försäsongen så har man tretton segrar och en förlust på de fjorton senaste matcherna.

Enda plumpen i protokollet är 3-1-förlusten borta mot Manchester United i den näst senaste omgången. Arsenal stod visserligen för en ganska bra insats i den matchen, men det går förstås att argumentera för att de har förlorat det enda riktiga toppmötet så här långt.

Man kunde dock studsa tillbaka direkt då man dominerade och vann borta mot Brentford med 3-0 i den sista matchen innan landslagsuppehållet. Nu har man så chansen att verkligen bevisa att man är ”på riktigt” då man gör upp med Tottenham i ett haussat Londonderby.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnålare än förväntat

Tottenham Hotspur har också de inlett säsongen övertygande och de är bara en poäng efter Arsenal. De är alltjämt obesegrade i Premier League, men har tappat poäng mot Chelsea och West Ham.

Den enda förlusten så här långt kom i Champions League på bortaplan mot Sporting Lissabon. Precis som Arsenal kunde de emellertid studsa tillbaka och vinna övertygande med hela 6-2 hemma mot Leicester i den senaste omgången.

Hugo Lloris har haft en skadekänning sedan dess men bör vara redo för spel nu. Hos Arsenal saknas fortsatt Zinchenko medan Partey är ett frågetecken. Ödegaard är däremot spelklar efter att ha saknats senast.

Arsenal och Tottenham har sett starka ut, men på olika sätt. Det här blir nu en mycket intressant duell mellan två tränare och lag med olika styrkor och svagheter. Vad gäller det offensiva spelet, bollinnehavet och förmågan att dominera matcher så har Arsenal imponerat mest och de gäller också som favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett spel på att Gunners vinner ger omkring 2.08 gånger insatsen.

Samtidigt blev Artetas manskap, åtminstone resultatmässigt, ägda av Man Uniteds omställningsspel och det är inte direkt otänkbart att det kommer att bli en liknande matchbild här.

Givet en sådan matchbild där Spurs försvarar sig relativt lågt finner jag anledning att tro att det kan bli en mer tillknäppt tillställning. Intensivt och högt tempo kan vi förstås också räkna med att det blir, men spelvärdet på ett underspel lockar mig mest. Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.72 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.72
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 13:30, lördag 1 oktober 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: