Speltips Aston Villa – Everton 13/8: Uddlöst

Martin Efvergren Publicerat: 12 August 2022

Aston Villa och Everton kammade noll i premiären och ställs nu mot varandra i den andra omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 13 augusti 2022 med avspark kl 13:30 på Villa Park.

Aston Villa – Everton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Aston Villa kommer från en säsong i Premier League där man aldrig riktigt fick det att lyfta. Den så viktiga höga lägstanivån saknades, men man klarade ändå att säkra ett nytt kontrakt med tio poängs marginal. Man spelade ihop 45 poäng vilket räckte till en 14:e plats i tabellen.

Steven Gerrard tog över managerposten i november, vilket åtminstone initialt innebar ett lyft. Nu har han även fått en försäsong och två transferfönster på sig att sätta ytterligare prägel på laget.

Under sommaren har man förstärkt backlinjen med Diego Carlos och Ludvig Augustinsson från Sevilla samt knutit till sig Coutinho och Robin Olsen på permanent basis.

Tät tillställning

Aston Villas premiär borta mot nykomlingen Bournemouth blev dock ingen succé. Man föll ganska rättvist med 2-0 och nu krävs en uppryckning i den här hemmapremiären.

Detsamma gäller för Evertons del, även om de svarade för en fullt godkänd insats i premiären hemma mot Chelsea. Man föll med 1-0 efter ett straffmål i slutet på första halvlek.

Everton har till den här säsongen förstärkt laget med två värvningar från Burnley i form av Dwight McNeil och James Tarkowski. Samtidigt har man tappat Richarlison och till den här matchen finns Calwert-Lewin, Mina, Gomes och Townsend på skadelistan.

En intressant match i match blir nu den mellan den forna landslagsmittfältsduon och Steven Gerrard och Frank Lampard. När lagen senast möttes i januari hade den sistnämnde ännu inte tagit över tränarposten i Everton och det är därmed första gången de möts som managers.

Aston Villa vann emellertid båda mötena mot Everton förra säsongen och har inte förlorat på de sex senaste mötena. Gerrards manskap gäller också som relativt klara favoriter inför den här matchen.

Everton har tappat offensiv kvalitet under sommaren och med Calwert-Lewin på skadelistan ser det tunt ut framåt. Det gjorde det också för Aston Villas del i premiären och jag räknar med att det här kommer att bli en tät tillställning där båda lagen behöver få med sig poäng. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.81 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.81
Bolag: Betsson
Spelstopp: 13:30, lördag 13 augusti 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: