Speltips Aston Villa – Manchester City 3/9: Inget skrälläge

Martin Efvergren Publicerat: 3 September 2022

Ett Aston Villa i poängbehov ställs mot tuffast tänkbara motstånd då man tar emot Manchester City i den sjätte omgången av Premier League. Matchen spelas den 3 september 2022 med avspark kl 18:30 på Villa Park.

Aston Villa – Manchester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Aston Villa kommer från något av en mellansäsong och inledningen på den här säsongen har inte inneburit någon skjuts i rätt riktning. Efter fem omgångar står man på tre poäng och läget börjar bli alltmer pressat.

Trots ett enklare spelschema inledningsvis blev det bara en seger och tre förluster på de fyra första matcherna i Premier League. Enda vinsten tog man hemma mot Everton och därutöver föll man mot Bournemouth, Crystal Palace och West Ham.

I onsdags väntade så, på pappret, svårare motstånd då man gästade Arsenal. Aston Villa kämpade väl, men fick till slut se sig besegrade med 2-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Man City är för bra

Manchester City har haft sämre perioder i ett par av sina matcher, men totalt sett har det varit en säsongsinledning som inger respekt. Inte minst eftersom sommarens stora värvning Erling Haaland har varit ett ännu värre monster än förväntat. Och då var ändå förväntningarna skyhöga.

Efter att man, till synes, tappat fokus i delar av matcherna mot Newcastle och Crystal Palace visade man ingen nåd då man tog emot nykomlingen Nottingham Forest i onsdags. I synnerhet gjorde inte Haaland det då han tryckte dit sitt andra raka hattrick i första halvlek. Man City vann till slut med 6-0 utan att förta sig.

Aston Villa har inte besegrat Manchester City sedan 2013. De sistnämnda har vunnit 12 av de 13 senaste matcherna där en av dessa slutat oavgjort. Förra säsongen blev det dock ”bara” uddamålssegrar i båda mötena.

Pep Guardiola kunde göra ett flertal tidiga byten i onsdags i en match som inte lär ha slitit speciellt mycket. Nu gäller man som klara favoriter och jag har mycket svårt att se att ett Aston Villa med svagt självförtroende skulle ha några skrällchanser ha. Mitt spel blir Manchester City -1.5 (asian handicap) till 1.90 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City -1.5 (asian)
Odds: 1.90
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:30, lördag 3 september 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: