Speltips Bournemouth – Brighton 10/9: FRAMSKJUTEN

Martin Efvergren Publicerat: 9 September 2022

På grund av drottning Elizabeths bortgång är den här matchen framskjuten och nedan speltips är således inte aktuellt.

Bournemouth – Brighton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Säsongsinledningen blev ingen succé för Bournemouth och efter 9-0-förlusten mot Liverpool fick Scott Parker sparken. Det har visat sig ge en positiv effekt i de två senaste matcherna.

Viktiga poäng stod på spel när Bournemouth gästade den andra nykomlingen Nottingham Forest i lördags. Det såg länge ut att bli ännu ett tungt nederlag för gästerna, men i den andra halvleken stod man för en remarkabel scenförändring. Bournemouth kunde då vända ett 2-0-underläge till seger med 2-3 och den bravaden lär ha gett en rejäl boost inför fortsättningen.

Trots tidiga krisrubriker står nu Bournemouth på fullt godkända sju poäng efter sex omgångar som innefattat matcher mot Manchester City, Arsenal och Liverpool.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hur reagerar Brighton?

Brighton & Hove Albion är den här säsongsinledningens stora positiva utropstecken så här långt. Visserligen är det väl ingen stor sensation då Graham Potter har gjort vin av vatten under en längre tid, men likväl är det mot alla odds man gjort det.

Att det är just Potter och hans stabs förtjänst att Brighton nått dessa höjder är det nog ingen som kan förneka och nu är frågan hur det här laget kommer att reagera. Potter blev klar för Chelsea i torsdags och han tar med sig stora delar av tränarstaben. Kvar för att leda Brighton i den här matchen är Andrew Croft.

Brighton kommer nu från en övertygande insats hemma mot Leicester. Trots ett tidigt underläge och 2-2 i halvtid kunde man successivt mala ner sitt motstånd. Hemmalaget vann till slut fullt rättvist med klara 5-2 och står därmed på 13 poäng efter sex ligamatcher.

Händelserna den gångna veckan är förstås inte optimala för Brighton varken på lång eller kort sikt. Samtidigt har de ett väl inarbetat spelsätt att vila sig mot. Allt det man gjort så bra under lång tid lär inte rasa samman över en natt, men självklart är spelarna inte opåverkade.

Bournemouth kommer nu med en god känsla efter vändningen senast och lär sälja sig dyrt även i den här matchen. Potters avsked gör Brighton mer svårbedömda, men jag finner anledning att tro på en relativt öppen matchbild. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.96 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.96
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:00, lördag 10 september 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: