Speltips Brentford – Leeds 3/9: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 3 September 2022

Brentford gästas av Leeds United i den sjätte omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 3 september 2022 med avspark kl 16:00.

Brentford – Leeds

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brentford FC var en pigg nykomling förra säsongen och av säsongsinledning är man konkurrenskraftiga även den här säsongen. Man har visserligen bara tagit två poäng på de tre senaste matcherna, men totalt har man tagit sex poäng och prestationerna har genomgående varit bra.

Nu kommer man från två raka 1-1-matcher som haft olika karaktär. Förra helgen var man det dominerande laget när man tog emot Everton, men stolpar och ribba stod i vägen för en Brentford-seger i den matchen.

I tisdagens bortamöte mot Crystal Palace var situationen snarare den omvända. Då var det Brenford som var gladast över poängen då man lyckades kvittera i den 88:e minuten i en match som till stora delar ägdes av hemmalaget.

Båda lagen har övertygat

Förväntningarna på Leeds United var inte direkt skyhöga inför den här säsongen, men laget har så här långt bevisat att man blir att räkna med. Efter fem matcher har man tagit åtta poäng och man har därmed skaffat sig en grund att stå på efter en svajig förra säsong.

Framförallt är det 3-0-segern hemma mot Chelsea som sticker ut. Där gjorde Leeds en topprestation, men i de två senaste matcherna har man inte nått upp till samma höjder. Förra helgen åkte man på sin första förlust, med 1-0 borta mot Brighton i en match där hemmalaget var det bättre laget.

I tisdagens hemmamöte mot Everton var det dock Leeds som dominerade händelserna. Men Everton var effektiva och tog ledningen efter ett av få anfall i den första halvleken. Leeds fortsatte att trycka på och kvitteringen till 1-1 kom, men fler mål blev det inte.

Brentford och Leeds möttes senast i den sista omgången av förra säsongen. Då var det de sistnämnda som vann med 2-1 på bortaplan. Det första mötet i Leeds i vintras slutade 2-2.

Vi har nu att göra med två lag som, i mitt tycke, har övertygat sett till förväntningarna. Brentford gäller nu som favoriter, men jag räknar med att det här kommer att bli en jämn batalj där utgången känns ganska oviss.

Båda lagen har generellt spelat en framåtlutad fotboll och båda lär vara inriktade på att ta tre poäng här. Jag finner anledning att tro på en öppen matchbild och mitt spel att det görs över 2.5 mål samt att båda lagen gör mål till 1.95 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.95
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 3 september 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: