28 april 2019 Manchester United Chelsea Speltips

Speltips Brighton – Chelsea 29/10: Potter i fokus

Ett formsvagt Brighton & Hove Albion tar emot Chelsea i den 13:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 29 oktober 2022 med avspark kl 16:00.

Ser man enbart till Brightons resultat den senaste tiden så är det ingen rolig läsning för Roberto De Zerbi. Sedan han tog över efter Graham Potter har man bara tagit två poäng på fem matcher. Därmed har man också halkat ner till en nionde plats i den haltande tabellen.

Det var emellertid ingen tacksam uppgift för italienaren då Brighton högst sannolikt hade dalat i tabellen oavsett. Spelmässigt har det också sett lovande ut då man dominerat stora delar av matcherna. Men det är förstås resultaten som styr och De Zerbi behöver en seger så snart som möjligt.

Förra helgen stod Brighton för en bra insats i bortamötet mot Manchester City. Man höll uppe spelet på ett sätt som få lag klarar att göra på Etihad Stadium, men föll ändå till slut med 3-1.

Liknande spelsätt

Den stora snackisen inför den här matchen är förstås Graham Potter och det faktum att han återvänder till Brighton för första gången sedan han lämnade i början av september.

Till skillnad från De Zerbi så har Potter fått resultaten med sig sedan han tog över Chelsea. Han har nu lett laget i nio matcher av vilka man har vunnit sex och kryssat tre. Spelmässigt har man emellertid en hel del förbättringspotential.

Förra helgen var Chelsea illa ute i första halvlek i toppmötet mot Manchester United på Stamford Bridge. Potter visade då sin förmåga att medelst taktiska skiften få till en förändring av matchbilden. Det höll på att bära till tre poäng, men ett kvitteringsmål på tilläggstid gav resultatet 1-1.

I veckan kunde man sedan säkra gruppsegern i Champions League efter att man besegrat Salzburg med 2-1 borta. Därmed har Potter definitivt skaffat sig arbetsro inför fortsättningen.

Det har varit jämna matcher mellan Brighton och Chelsea de senaste åren. Faktum är att fyra av de fem senaste mötena har slutat oavgjort. Förra säsongen slutade det 1-1 i båda matcherna.

Chelsea gäller nu endast som knappa favoriter. Mycket talar för att det kommer att bli en jämn batalj mellan två lag vars spelsätt påminner mycket om varandra. Gästerna kommer dock med ett positivt momentum som Brighton saknar och i min bok är det därför fördel Chelsea.

Mitt spel blir att Chelsea klarar minst oavgjort och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.85 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 29 oktober 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: