Speltips Brighton – Leeds 27/8: Gott självförtroende

Martin Efvergren Publicerat: 26 August 2022

Det är två lag som inlett säsongen starkt som ställs mot varandra när Brighton & Hove Albion gästas av Leeds United i den fjärde omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 27 augusti 2022 med avspark kl 16:00.

Brighton – Leeds

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Graham Potter förde sitt Brighton & Hove Albion till en nionde plats i Premier League förra säsongen. Av säsongsinledningen att döma ser man ut att fortsätta överträffa sig själva den här säsongen.

I premiären åkte man till Old Trafford och, mer eller mindre, ägde den tillställningen när man vann med 2-1 mot Manchester United. Därefter gick man en jämn batalj hemma mot Newcastle som slutade mållös och i helgen besegrade man West Ham med 2-0 på bortaplan.

I onsdags ställdes man sedan mot Forest Green Rovers i Ligacupen och där kunde man, utan större problem, vinna med 3-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnåla Brighton

Leeds United kommer från en tuff andra säsong i Premier League och känslan efter de tre första omgångarna av årets säsong lär vara mycket god. Med två segrar och ett kryss har man skaffat sig välbehövlig arbetsro inför fortsättningen.

Jesse Marsch klev in i februari då Leeds befann sig i fritt fall och kunde rädda kvar laget i Premier League. Till den här säsongen hade man tappat två bärande pjäser i Raphina och Phillips, men man ser ut att ha hittat fullgoda ersättare.

En av dem är Brendan Aaronson som visade vägen då man förra helgen besegrade Chelsea med 3-0 hemma. En imponerande insats av ett Leeds som därmed vunnit sina två hemmamatcher samt kryssat borta mot Southampton. I onsdags fortsatte man sedan på inslagen väg då man besegrade Barnsley med 3-1 i Ligacupen.

När Brighton och Leeds möttes förra säsongen blev det två jämna och målsnåla matcher. I höstas slutade det mållöst i Brighton och vårens möte i Leeds slutade 1-1.

Brighton har bara släppt in ett mål på tre ligamatcher så här långt och förra säsongen var man Premier Leagues näst målsnålaste lag. Deras förmåga att kontrollera bollinnehavet gör att de släpper till väldigt lite bakåt samtidigt som det inte är helt sällan som spetsen framåt saknas.

Jag finner anledning att tro på en tät tillställning precis som förra säsongen. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till fina 2.00 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:00, lördag 27 augusti 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: