Speltips Brighton – Manchester United 7/5: Hemmasvaga

Martin Efvergren Publicerat: 7 May 2022

Brighton & Hove Albion tar emot Manchester United i Premier League. Matchen spelas lördagen den 7 maj 2022 med avspark kl 18.30.

Brighton – Manchester United

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas

Brighton & Hove Albion har svarat för en väldigt fin säsong i Premier League. Med tre matcher kvar att spela ligger de på nionde plats och formen inför avslutningen ser ut att vara god.

Brighton har tagit tio poäng på de fem senaste matcherna. Detta trots att man ställts mot tufft motstånd i form av bland andra Arsenal, Tottenham och Manchester City. Därtill har man spelat på bortaplan i fyra av dessa matcher.

Man kommer nu från en övertygande 3-0-seger borta mot Wolverhampton. I sin senaste hemmamatch spelade man 2-2 mot Southampton och faktum är att man inte har vunnit på Amex Stadium sedan slutet av december då man besegrade Brentford. Det innebär att man har åtta raka hemmamatcher i rad utan vinst.

VÄRLDENS MEST POPULÄRA SPELBOLAG! Vill du spela hos världens största spelbolag, som har odds på allt du kan tänka dig? Hos bet365 får du dessutom hela 1 250 spelkrediter som ny kund. Läs mer eller registrera dig här!

  Till bet365!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Målsnåla Brighton

Manchester United är 14 poäng bättre än Brighton med en match mer spelad, men säsongen är förstås ändå ett stort misslyckande. De har nu bara två matcher kvar att spela och ligger på sjätte plats med fem poäng upp till Arsenal på fjärde plats. De sistnämnda har då två matcher färre spelade.

I väntan på att Erik ten Hag ska försöka få klubben på rätt köl igen återstår nu bara att försöka avsluta den här säsongen med någon slags värdighet och optimism. I måndagens möte mot Brentford lyckades man med den saken då man vann med klara 3-0 på Old Trafford.

Brighton och Man United möttes senast i februari i Manchester och det vår då hemmalaget som gick segrande med 2-0. Den segern innebär att Manchester United har vunnit de sju senaste mötena mot Brighton.

Om det inte vore för Brightons svaga trend på hemmaplan samt deras dåliga historik mot just Man United hade jag nog inte tvekat på att kalla dem favoriter inför den här matchen. De faktorerna jämnar emellertid ut förutsättningarna och hos spelbolagen är det jämnt skägg. Manchester United gäller där, generellt, som knappa favoriter.

Brighton gjorde tre mål senast och de har fått lite bättre fart på målfabrikationen på sistone. De är dock alltjämt Premier Leagues näst målsnålaste lag där det framförallt har låst sig på hemmaplan. Brighton har nämligen gått mållösa från fem av sina sex senaste hemmamatcher.

Sammantaget gör detta att jag finner anledning att tro att det här kommer att bli en relativt målsnål tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till 1.90 gånger pengarna hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.90
Bolag: bet365
Spelstopp: 18:30, lördag 7 maj 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: