Speltips Brighton – Newcastle 13/8: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 12 August 2022

Det är jämna förutsättningar när Brighton & Hove Albion gästas av Newcastle United i den andra omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 13 augusti 2022 med avspark kl 16:00.

Brighton – Newcastle

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sett till de ekonomiska förutsättningarna var nog Brighton & Hove Albion det lag som överpresterade mest i Premier League förra säsongen. Det blev till slut en nionde plats i tabellen och spelmässigt kanske man imponerade ännu mer än vad gjorde resultatmässigt.

Till den här säsongen har man tappat två bärande spelare i Bissouma och Cucurella för stora pengar. Trots det såg man definitivt inte ut att ha tappat i kvalitet i premiären borta mot Manchester United.

Brighton ägde matchen från start och kunde till slut ro hem en rättvis seger med 2-1. Detta efter att Pascal Gross gjort lagets båda mål i den första halvleken.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brightons insats imponerade

Om Graham Potter bygger sitt Brighton med små medel så är de ekonomiska förutsättningarna helt andra i Eddie Howes Newcastle United.

Det blev också delvis avgörande när man kunde vända förra säsongen under våren. Fram till januari-fönstret var man ett bottenlag och när säsongen slutade hade man klättrat ändå upp till en elfte plats i Premier League. Det ska emellertid sägas att Howe hade en stor del i framgången då han lyckades få ihop bitarna på ett imponerade sätt.

Under sommaren har man dock inte spenderat några hiskeliga summor. Sven Botman har förstärkt backlinjen och Nick Pope målvaktssidan. Den sistnämnde startade också när man besegrade Nottingham Forest med 2-0 i premiären på hemmaplan.

Det skiljde bara två poäng mellan Brighton och Newcastle förra säsongen och båda mötena var jämna. Det första slutade då 1-1 i Brighton och Newcastle vann hemma med 2-1 i mars.

Förutsättningarna är jämna där Brighton gäller som knappa favoriter. Mycket talar för att det kommer att bli en jämn batalj, men Brightons insats på Old Trafford överträffar det mesta under premiärhelgen. Kan man komma upp i samma nivå här bör man ha goda chanser att ta tre poäng. Mitt spel blir Brighton 0 (asian handicap) till 1.70 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brighton 0 (asian)
Odds: 1.70
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:00, lördag 13 augusti 2022
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: