Speltips Brighton Arsenal 20 juni 2020

Speltips Brighton – Nottingham 18/10: Fördel hemmalaget

Brighton & Hove Albion gästas av tabelljumbon Nottingham Forest i den elfte omgången av Premier League. Matchen spelas tisdagen den 18 oktober 2022 med avspark kl 20:30.

Att Brighton & Hove Albion förr eller senare skulle falla tillbaka från tabelltoppen var väl ingen högoddsare. Därför var Roberto De Zerbis uppgift, från början, en aning otacksam. Efter att ha lett laget i tre matcher står han utan seger.

I de De Zerbis första match stod man för en pigg insats då man fick med sig 3-3 från Anfield. Därefter har spetsen framåt saknats i de två senaste matcherna.

Hemma mot Tottenham hamnade man i underläge och lyckades inte bryta ner Contes defensiv då man föll med 1-0. I lördags hade man sedan samma problem när man föll med 2-0 i bortamötet mot Brentford. Spelmässigt dominerade man stort, men effektiviteten saknades.

Ett defensivt Nottingham

Nottingham Forest har fått en motig start i återkomsten till Premier League. Man tog visserligen fyra poäng på de tre första matcherna, men därefter har man bara tagit en enda poäng på de sju senaste omgångarna. Därmed ligger man sist i tabellen.

Steve Cooper har haft en svår uppgift att få ihop alla nya spelare till en enhet. Totalt sett har man framförallt släppt in alldeles för många enkla mål. I de två senaste matcherna har det i alla fall sett bättre ut i den bemärkelsen.

I den näst senaste omgången gav det en poäng i hemmamötet mot Aston Villa som slutade 1-1. Därefter försökte man gneta till sig ett resultat i lördagens bortamatch mot bottenkonkurrenten Wolverhampton. Man blev dock alltför tillbakadragna och hemmalaget kunde gå segrande med 1-0.

Jag räknar med att Forest kommer att fortsätta prioritera defensiven och att Brighton kommer att dominera matchbilden här. Hemmalaget gäller också som klara favoriter, vilket är fullt rimligt.

Brighton har gått mållösa från två raka matcher, men prestationerna har inte varit dåliga. Vad det gäller passningsspel, kombinationer och relationer på planen är man överlägsna Nottingham Forest och det tror jag kommer att bli tydligt. Mitt spel blir att Brighton vinner och att det görs under 3.5 mål totalt till 2.06 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brighton vinner & under 3.5 mål
Odds: 2.06
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:30, tisdag 18 oktober 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: