28 april 2019 Manchester United Chelsea Speltips

Speltips Chelsea – Manchester United 22/10: Toppmöte

Chelsea och Manchester United drabbar samman i den elfte omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 22 oktober 2022 med avspark kl 18:30 på Stamford Bridge.

Chelsea är alltjämt obesegrade under Graham Potters ledning, men i onsdags bröts deras fem matcher långa segersvit. Brentford på bortaplan blev en tuff uppgift och det var inte orättvist att lagen delade på poängen i en match som förblev mållös.

Det var förstås inget önskvärt poängtapp ur Chelseas perspektiv. De kom inte upp i samma höga nivå som i de föregående matcherna, men man har nu fem raka hållna nollor och det är förstås en bra grund att bygga vidare på.

Efter tio spelade matcher i Premier League står Chelsea på 20 poäng. Viktiga poäng står nu på spel när Manchester United, som är en poäng efter, gästar Stamford Bridge.

Tät tillställning

Manchester United har också de en ganska positiv trend. Räknar vi in de två segrarna mot Omonia Nicosia i Europa League så har man tagit fyra vinster och ett kryss sedan derbyförlusten mot Manchester City.

I onsdags stod Man United för sin kanske bästa insats den här säsongen. Detta då man, fullt rättvist, vann med 2-0 i toppmötet mot Tottenham. Dessvärre var det dock Cristiano Ronaldos försvinnande innan slutsignalen efter att ha blivit kvar på bänken hela matchen som stal fokus i medierna.

De fyra senaste mötena mellan Chelsea och Manchester United har slutat oavgjort och det har varit tätt och målsnålt i samtliga dessa fyra matcher. Förra säsongen slutade båda mötena 1-1 och säsongen dessförinnan blev det mållöst två gånger om.

Förutsättningarna är nu jämna även inför den här matchen. Vi kan också konstatera att Man United har hållit nollan i tre raka matcher och Chelsea i fem raka matcher. Mycket talar för att det kommer att bli en tät batalj, men det är, i mitt tycke, knapp fördel Chelsea.

Ser vi till de båda lagens prestationer i onsdags så kommer Man United från en klart bättre insats än Chelsea. Ser vi till de senaste veckorna så är min uppfattning att Chelsea har hållit en högre nivå. Därtill har Potter valt att rotera mycket i startelvan, vilket bör vara en fördel nu när matchandet är väldigt tätt. Mitt spel blir därför 1X och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.82 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X & under 3.5 mål
Odds: 1.82
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, lördag 22 oktober 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: