Speltips Everton – Nottingham Forest 20/8: Redan pressade

Martin Efvergren Publicerat: 20 August 2022

Ett redan pressat Everton tar emot nykomlingen Nottingham Forest i den tredje omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 20 augusti 2022 med avspark kl 16:00 på Goodison Park.

Everton – Nottingham Forest

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Everton FC kommer från en tuff säsong där man, med nöd och näppe, lyckades undvika nedflyttning. Man slutade på 16:e plats och marginalen ner till Burnley under strecket var bara fyra poäng.

Frank Lampard tog över som manager i januari och lyckades alltså rädda ett nytt kontrakt, men så mycket till lyft blev det inte under hans ledning. Om det är några lag om är i lite extra stort behov av en bra start på den här säsongen så är Everton ett av dem. Så har det dock inte blivit.

I premiären svarade man visserligen för en okej insats, men man kammade noll när man gästades av Chelsea som vann med 1-0. I lördags åkte man sedan på en ny förlust med 2-1 borta mot Aston Villa och nu är behovet av ett positivt besked i den här matchen stort.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mycket kamp, mindre skönspel

Nottingham Forest är tillbaka i Premier League och man tog sig hit via playoff efter att ha slutat på fjärde plats i Championship förra säsongen. Walesaren Steve Cooper tog över huvudansvaret i september förra hösten och lyckades bära laget hela vägen upp.

Nottingham återkomst inleddes med ett bortamöte mot Newcastle där man föll rättvist med 2-0. I förra helgens hemmapremiär kunde man sedan studsa tillbaka och ta en mycket betydelsefull trepoängare mot West Ham. Nyförvärvet Taiwo Awoniyi gjorde matchens enda mål i slutet av första halvlek när Forest vann med 1-0.

Everton gäller nu som favoriter inför det här mötet på Goodison Park. Nottingham har dock fördelen av att man kan spela mer avslappnat med en seger i ryggen. För Evertons del är läget redan pressat samtidigt som man dras med en del skadebekymmer. Framförallt har Calwert-Lewin varit saknad då det har sett sett uddlöst ut framåt i de två första matcherna.

Nottingham kommer från en solid insats och de lär kunna försvara sig väl även här. Jag tror på en tät tillställning med mycket kamp och mindre skönspel. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.77 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.77
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:00, lördag 20 augusti 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: